23 жовтня 2022 16:36
5

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Наша помилка в тому, що ми сподівалися на свої кадри. Повинні були повертати гравців з українським паспортом з-за кордону, аби посилити склад"

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу відповів на запитання журналістів після поєдинку із «Ворсклою» (1:1).


– Втратили два очки. Проти команди, яка грала проти нас вмотивовано, чого не робила в попередніх матчах. Це доводить те, що проти нас всі налаштовуються і ми повинні грати на сто відсотків. Фізично виглядали добре і витримали всю гру. З точки зору концентрації ми виглядали так, як у попередніх іграх. Велика кількість браку в передачах, особливо у задній лінії. Погано виходили першою передачею. Ми повинні були починати з наших захисників, граючи такими передачами, щоб доставити м’яч гравцям нападу. Але ми припускалися багатьох помилок і втрачали багато м’ячів.


Момент із незабитим голом Караваєва, коли він не влучив у порожні ворота. Не можу його звинувачувати, це не його помилка. Але це показує нашу відсутність концентрації і скованість у діях, через що і виходять такі моменти.


Пропущений гол – неузгодженість. Гол прийшов довгою передачею Нещерета не в центральну зону, де були наші гравці, а на фланг. Звідти почалася атака суперника, доставили м’яч у штрафний майданчик, дали супернику зіграти, програли одне єдиноборство, друге… Ці деталі – дрібниці, але з них складається матч і результат. Як і в попередніх матчах, коли були великі індивідуальні помилки.


Важливо, наскільки швидко ми зможемо вийти з цього стану. Гравці знають, що він них великі очікування, і від цього посилюється скованість. Відсутність куражу у відповідальних моментах, коли потрібно ризикувати. Боязкість ризикувати і помилятися теж присутня. Відчувається відсутність ключових гравців – Бущана, Забарного і, тим більше, Шапаренка. Відповідальність перекладається на Циганкова, Сидорчука і Буяльського, від чого у них виникають труднощі.


Гравцям я кажу, що проти вас суперники завжди налаштовуються, грають свою найсильнішу гру в чемпіонаті й до цього треба бути готовим. Сьогодні була жорстка чоловіча боротьба, можливо суддя кілька фолів пропустив. А це нервує гравців.


Хочу сказати по минулому матчу, яку я переглянув (прим. – зі «Шахтарем»). Не сказав би, що в моменті з Тимчиком там було пенальті. Там поза грою скоріше було в Мудрика, а потім був стик. В той час коли Вівчаренко увійшов у штрафну, був такий самий стик, такий самий фол, і ніхто… Суддівські помилки теж приводять до цієї нервозності і скованості гравців. Сьогодні були моменти, які можна було трактувати чіткішу на нашу користь. Я це кажу для того, щоб ви розуміли, що ці моменти теж впливають на гравців чисто психологічно. Від цього і страждає наша гра, а від цього і трапляються помилки.


– Як ви прокоментуєте гру Джастіна Лонвейка у сьогоднішньому матчі?


– Добре зіграв. Потрібен був час, щоб зрозуміти. Його присутність – виграш для команди. Я впевнений, що з часом він буде все кращим. Молодий гравець, хороші фізичні якості, хороший удар. Приймає правильні рішення на полі. У нього велике майбутнє.


– Коли можливе повернення Георгія Бущана?


– У Дубінчака перелом ребер, там мінімум два тижні. Бущан почав займатися, але індивідуально, без команди. Ризикувати, скажемо так, для швидкого повернення, не можна. Потрібно потерпіти. Його гра, звичайно, дає більше впевненості команді, а особливо захисту. І, звичайно, велика втрата для нас – Шапаренко.


Він рвав цей ритм, міг прискорити гру, міг пройти і обіграти, пробити, віддати. Будуть всі команди втрачати очки, бо команди б’ються в кожній грі. Хто думав, що сьогоднішня «Ворскла» втратить очки з «Рухом» і «Металістом»? Чемпіонат довгий, команди ще будуть втрачати очки.


– Ви згадали багато проблем: і ментальну скутість і що команда багато їздить. Чи вбачаєте ви окрему проблему з форвардом і як збирається її вирішувати?


– Так, ви правильно помітили, це проблема. Чекаю більшого росту від Ваната, бо в нього є всі якості, які можуть зробити його хорошим нападником. Чекаємо, коли він набере цей досвід і майстерність.


Наша помилка в тому, що ми сподівалися на свої кадри, на тих гравців, які були. А в цій дуже делікатній ситуації, яка сьогодні в країні, повинні були повертати гравців з українським паспортом з-за кордону, аби посилити свій склад. Те, що зробили інші, – нам потрібно було посилюватися за рахунок українських гравців, які грали за кордоном.

Так він маразмат старий і не випускає молоді кадри, а ставить в склад бездарних Бєсєдіна і Шепелєва
Убогий суркіс в той час думав як перевезти годинники за кордон, про що мова.
Цікаво, а кого він хотів взяти з українців з-за кордону? Практично всі, хто там більш-менш щось показував, - вони кротячі відприски (за виключенням Шведа), і кроти їх тут же підібрали. Для кротів за невеликі гроші, а для ДК зараз - це шалені бабки. Плюс, щоб вони повернулись зараз в Україну, м потрібно було запропонувати умови в декілька раз кращі, ніж були там.
Щось з ходу так не пригадаю, хто з колишніх динамівців/вихованців академії ДК зараз грає за кордоном хоча б на якомусь рівні більш/менш пристойному. Рудько тільки ляп за ляпом в Польщі видає і все.
Сховати
serg_max, Михайличенко і Назарина ще як мінімум. Забрали нашого вихованця, не бачу причин, що нам заважало забрати їх вихованців, того ж Зубкова, Петряка, Тотовицького. Якби тренер був у команді, який би це міг сказати, а не старий дід, якому на все начхати. Все профукали
Та то й зрозуміло.., що реакція системи на події відбувається із затримкою. Нормальною, як для кінця 20 століття, та неприпустимою, як для першої чверті 21 століття!!!((