30 квітня 2024 00:06

"Валенсія" без Яремчука програла "Барселоні"

"Барселона" вдома в більшості дотиснула "Валенсію", якій не зміг допомогти травмований Роман Яремчук.


На старті саме гості виглядали гострішими, Дуро мав момент, але "Барса" примудрилася забити з першого ж хорошого навісу — це Рафінья знайшов голову Ферміна у найкращих традиціях АПЛ.


Часто ранній гол фаворита вбиває інтригу, але сьогодні з нього навпаки почалося все найсмачніше. Вже на 26-й хвилині тер Штеген промахнувся по м'ячу на виході та дозволив Уго Дуро забити у порожні ворота – 1:1.


Ще 12 хвилин — і вже Араухо у бездарному підкаті зніс Пітера Федеріко у штрафному. Рішення таке ж безглузде, як і вилучення в матчі з "ПСЖ" - і Пепелу з точки вивів "Валенсію" вперед.


Інша річ, що майже відразу помилився вже Мамардашвілі і був змушений рукою грати за межами штрафного. Де-факто тим грузин не лише прирік партнерів на чисельну меншість, а й позбавив їх реальних шансів на перемогу. Вдесятьох у другому таймі "Валенсія" лічені рази перейшла центр поля і лише страждала в захисті.


А що "Барса"? Вона швидко зрівняла рахунок завдяки кутовому Гюндогану на Левандовського. А ось розвинути успіх довго не виходило. Лише після 75-ї хвилини "Лос Чес" почали втомлюватися, і біля їхніх воріт стало спекотніше. Гюндоган бив, Кунде, але найбільш наполегливим був сьогодні Роберт.


Не дивно, що саме він провів вирішальний, третій гол — і знову головою, і знову допомогла помилка воротаря; тепер уже Хауме Доменека.


Ну, а наостанок поляк ще й зі штрафного забив, закрутивши м'яч над стінкою.


Нетипові голи для каталонців вийшли, але яка різниця? Команда Хаві повернула собі друге місце із 73 очками. У "Валенсії" - 47 балів та 8-ма позиція. Від зони єврокубків команда Рубена Барахи відстає на 2 очки.


33-й тур Прімери. Барселона. "Монжуїк"


"Барселона" - "Валенсія" — 4:2


Голи: Фермін Лопес, 22, Левандовський, 49, 82, 90+3 — Дуро, 26, Пепелу, 38 (з пенальті)


"Барселона": тер Штеген - Кунде, Араухо, Кубарсі (Іньїго Мартінес, 46), Канселу (Ферран Торрес, 80) - Гюндоган, Крістенсен (Серхі Роберто, 46), Фермін Лопес (Педрі, 73) - Ямаль, Левандовський, Рафінья (Жоау Фелікс, 66)


"Валенсія": Мамардашвілі - Коррея, Москера, Гасеровський, Васкес - Пітер Федеріко (Озкачар, 79), Герра (Гільямон, 71), Пепелу, Дієго Лопес (Канос, 79) - Алмейда (Доменек, 45+5), Дуро (Альберто Марі, 70)


Попередження: Кубарсі, 42


Вилучення: Мамардашвілі, 45+4