23 грудня 2021 17:58
6

Він вибрав шоколад. Коноплянка може незабаром залишити "Шахтар"

Півзахисник «Шахтаря» Євген Коноплянка може залишити донецький клуб в кінці поточного сезону, коли в нього закінчиться контракт.


Досвідчений 32-річний хавбек у першій половині чемпіонату не зіграв жодного матчу УПЛ. Він виходив на поле лише у двох матчах кваліфікації ЛЧ проти «Генка» та «Монако». За даними ТаТоТаке, гравець не входить у плани тренера «Шахтар» Роберто Де Дзербі, і контракт з Євгеном не буде продовжений.


На позиції Коноплянки у «гірників» грають ізраїльтянин Манор Соломон та молодий футболіст Михайло Мудрик, який увійшов до розширеного списку гравців, викликаних до збірної України.


Футбольний журналіст Михайло Співаковський вважає, що проблеми гравця не у фізичному стані, а в ментальному:


«На певному етапі кар'єри Коноплянці треба було обирати: або шоколад, або футбол. Він обрав шоколад у «Шахтарі». Я думаю, він чудово розумів, що має не супершанси стати основним гравцем. У донецькому клубі Коноплянка отримує велику зарплату, яку йому вже ніде не дадуть: ані в Туреччині, ані в Еміратах, ані в Україні. У нього стоїть такий самий вибір, як і перед переходом до «Шахтаря». Коли тобі 32 роки, потрібно обирати: або жертвуєш зарплатою та статусом клубу, якщо залишилися футбольні амбіції, або ж ти просто закінчуєш кар'єру».


У літнє міжсезоння Коноплянка може перейти в СК «Дніпро-1», якщо погодиться на зниження зарплати. За даними джерела, зараз Євген отримує 2,5 млн євро на рік.

За бабло в эмираты
Как говорил Кополовец: Не позорь меня на телевидении. Женя, ты в этой команде будешь заканчивать. Ещё годик-два и мы ждём тебя...
32 года, по современным меркам расцвет. Талантливый игрок, который просрал свой талант. Жаль. Вроде неплохой, юморной чувак, мог бы сам играть, и сборной быть полезен.
В фильмах 95-квартала он снимается вместо с Пятовым
хорошо родоил кротов)
Сховати
подоил)