23 лютого 2018 13:22
6

Решение Антидопингового центра относительно Срны выглядит крайне противоречивым

Капітан донецького Шахтаря визнаний винним у вживанні заборонених препаратів, та отримав 17-місячну дискваліфікацію. Таке рішення виніс Національний антидопінговий центр України.


Відповідно до вердикту термін дискваліфікації почав діяти із 22 березня 2017 року. Тоді у Срни взяли допінг-пробу, яка дала позитивний результат. Аналіз виявив в крові футболіста екзогенні похідні дегідроепіандростерону, що включені до числа заборонених речовин ВАДА. Та попри цю пробу хорвата, яка була виявлена ще навесні, Даріо продовжував грати до середини вересня поки справа не набула публічного розголосу.

Таким чином, рішення антидопінгового центру виглядає суперечливим, оскільки де-юре футболіст дискваліфікований від 22 березня, але по факту він брав участь в офіційних матчах аж до вересня. Своє рішення НАЦ аргументує тим, що Срна добровільно зізнався у вживанні забороненого препарату і сам призупинив виступи за донецький Шахтар.


Відтак капітан гірників зможе повернутися на поле як гравець не раніше 22 серпня 2018 року, а відновити тренувальний процес Срна зможе за два місяці до закінчення терміну дискваліфікації. Щоправда, Шахтар може оскаржити це рішення в Спортивному арбітражному суді Лозанни.

хех, признался только когда всплыло, а так и дальше бы играл и в ус не дул... "честный данецкий пацан"
Ну что вы напали на бедного "хлопца", он же не знал и не ведал, да и вообще вы редиски.
Сугубо мое мнение без каких-либо призывов: весьма уважаемый мной Дарио должен был объявить о завершении карьеры в связи с тяжелейшей травмой еще лет 5 назад, не нашлось достойного костолома этой гниде.
Суперечливо, це якщо порівняти з рішення з правилами, тоді здоровий глузд переможений.
Але якщо взяти до уваги, хто керує нашим футболом і не тільки, то тут суперечність лише в тому, що взагалі хоч факт визнали і формально якось прореагували на це.
Якщо допінг виявлено 22 березня 2017 р., то чому Срні дозволили грати до того моменту, коли ця справа набула публічного розголосу, тобто ще півроку? Виходить, що якби це не стало відомо пресі, то Срна так і продовжував би спокійно грати і не паритись? І припинив свої виступи Срна тільки після розголосу. То про яку його добровільність можна вести мову?
Сховати
Africanda-S, ну в НАЦ же тоже хотят кушать)
А вообще, жесткая клоунада, почему именно 17 месяцев?? не 18(1,5 года), не 16, а 17? Еще и тренироваться может как раз с наступлением нового сезона, ишь как повезло ему.
Africanda-S, Ну це ж укр орган, а в Україні у ахметова все схвачено...