20 жовтня 2017 20:16
37

Мирон МАРКЕВИЧ: "Разве дело в Хацкевиче?! "Динамо" распродало всех футболистов, а на их место набрали левых игроков, непонятно кого и откуда"

Голова комітету національних збірних ФФУ Мирон Маркевич спеціально для FootBoom прокоментував виступи українських клубів у Лізі Європи, а також поділився думками щодо центрального матчу 13-го туру "Динамо" - "Шахтар".

- Мироне Богдановичу, луганська "Зоря" перемогла у Лізі Європи берлінську "Герту". Чи очікували такого результату від команди Вернидуба?

- Саму гру я не бачив, адже в цей час знаходився в дорозі. Звичайно, приємно, що "Зоря" виграла у хорошої команди. Порадувало й те, що луганчани перемогли у двох матчах поспіль. "Атлетик" і "Герта" - далеко не останні команди в Європі, тому вітаю "Зорю" із двома перемогами. Проте розслаблятися аж ніяк не можна. Не думаю, що ці дві команди так просто здадуться.

- Наразі луганчани займають другу позицію у своїй групі, маючи в своєму активі 6 балів. Які перспективи у команди вийти в наступний раунд?

- Перспективи хороші, але потрібно ще як мінімум брати три очки.

- В збірну України був викликаний лише Караваєв. Хто ще з футболістів луганського клубу міг би в найближчій перспективі посилити національну команду?

- Це питання більше стосується головного тренера збірної Андрія Шевченка. Всі прекрасно розуміють, що "Зоря" слабко стартувала в Премєр-лізі, тому на її гравців мало звертали увагу. Наразі ситуація змінилася і команда стала показувати непоганий футбол. Можливо, на товариську гру можна було б когось викликати.

- В прессі почали обговорювати питання щодо відставки головного тренера "Динамо" Олександра Хацкевича. Білоруському наставнику потрібно піти, чи він ще не сказав свого останнього слова в "Динамо"?

- Та хіба ж справа у Хацкевичу? "Динамо" розпродало всіх футболістів, а на їх місце набрали лівих гравців, незрозуміло кого і звідки. Тепер в усьому буде винний Хацкевич? Легше за все звинуватити в бідах "Динамо" головного тренера. Це ж смішно. Всі хороші гравці йдуть. Зараз ще й Віда залишить "біло-синіх". До того пішла ціла армія класних виконавців. А кого взяли на їх місце? Незрозуміло кого. Може Хацкевич брав цих гравців, навіть не знаю. Але я в цьому дуже сумніваюсь.

- Багато розмов з приводу Пантіча і Кадара. Хто, на вашу думку, із нинішнього складу "Динамо" не відповідає високим вимогам київського клубу?

- Вони всі не відповідають. Хіба що, можливо, за виключенням декількох чоловік… Вся команда. Тут нема про що говорити.

- Сім очок відставання від донецького "Шахтаря" по силам відіграти нинішньому "Динамо", чи цей розрив буде збільшуватися?

- Для киян відіграти цей відрив нереально. Величезна заслуга "Шахтаря" полягає в тому, що він повністю зберіг свій основний склад. Донецька команда надалі продовжує контракти зі своїми провідними виконавцями, тому в них є результат. Тут не потрібно бути великим спеціалістом, щоб це визначити. В свою чергу "Динамо" залишило багато якісних гравців і ми хочемо при цьому високих результатів… Ну піде Хацкевич, і що далі? Прийде нова людина на його місце і нічого не зміниться. Все буде так само. Потрібно зрозуміти, що київське "Динамо" - це бренд. Обличчя нашої держави. Потрібно, щоб у складі "біло-синіх" грали футболісти, які дійсно мають серйозний рівень.

- У неділю в очному протистоянні зійдуться "Динамо" з "Шахтарем". Хто фаворит цієї зустрічі?

- Справа не в тому, хто фаворит… Ну, виграє "Динамо", і що далі? Кияни можуть випадково перемогти, хоча не бачу за рахунок чого. У футболі всяке буває, але що зміниться від того? Абсолютно нічого.

- Якщо виграє "Шахтар", то чи можна говорити, що "гірники" не випустять із рук чемпіонський титул?

- Так, однозначно доля чемпіонського титулу буде вирішена.

- Хтось може нав’язати "Динамо" боротьбу за друге місце у чемпіонаті України?

- Не бачу команди, яка б могла конкурувати з киянами за срібні нагороди. У "Динамо" хоч щось трішки збереглося, є певний рівень… Але повторю ще раз, то не є команда рівня київського "Динамо". Напевно, кияни займуть другу позицію в Прем’єр-лізі, адже далі ще більша тьма. Думаю, що розгорнеться боротьба за 3-5 місця, щоб грати в єврокубках.


- Чи буде ця зустріч ключовою для Хацкевича і чи може вона вплинути на його подальшу долю в "Динамо"?

- Важко сказати. Справа ж не в Хацкевичу, чи ще в комусь. Можливо, трішки його вина і є. Ми говоримо про те, що в "Динамо" грають футболісти не рівня "Динамо" Київ. Одні вже сидять на чемоданах і хочуть піти з команди, інші – хочуть, але не можуть. Це замкнуте коло, тому в "Динамо" треба кардинально щось міняти. "Динамо" завжи було обличчям нашої держави. Принаймні так було за часів Радянського Союзу. Починаючи з 2000-х років, це не "Динамо". Від великого клубу залишилася одна назва. Останній раз у Києві була команда в сезоні 1998/99 років, ну ще в 2000-му… більш-менш нормальна. Потім "Динамо" залишили Шевченко, Ребров, Каладзе… і з того часу немає команди, яка б відповідала рівню "Динамо".


Сергей Левченко

По игрокам 100%. Это те, что по дешевле. Они большего не выдадут.
Олицетворением той системы был В.В. Лобановский
При Сёмине была нормальная команда.
Сховати
tov_suhov, согласен, мы тогда и Бешикташ выносили, и ПСЖ и Манчестер Сити, да и в ЛЧ достойно играли и чемпионат выигрывали. Можно до бесконечности вспоминать 90-ые годы, но от этого уровень Динамо не поднимется.
Сховати
Дело не в воспоминаниях. Тогда успехи были результатов системного подхода. А во времена Семина уже наступили времена угадайки от Игоря.
Ох, как я помню его второй приход и ту полную безнадегу в игре. Такие же потоки со стороны нерадивых болельщиков, как сейчас в сторону Хацкевича, лились в сторону Семина. А затем суды с Суркисом...
А вот в первый его приход команда действительно была слеплена неплохая. Однако та команда по уровню была все равно далека от команды 99-ого.
Сховати
juice, ты не поверишь, но потоки были всегда, даже когда мы играли в 1/2 финала ЛЧ в 99-м. Болелы "Динамо" - большие перфекционисты.
Сховати
Верю, я и сам был таким. Однако убежден, что "увольнять" тренеров после нескольких относительных неудач - не есть хорошая практика. Нужно стараться оценивать вещи хоть немного объективно. А то порой складывается впечатление, что кому-то в кайф вот такая ситуация с постоянной тренерской чехардой и перестройкой в команде. В кайф может быть кротам, но никак не настоящим болелам Динамо.
juice, тем не менее по-моему только с ним мы пробивались в лигу чемпионов по пути не чемпионов (Феенорд,а потом Боруссию М) ,а за то как тогда Спартак(4:1,два раза) прошли отдельное спасибо правда перед тем матчем чуть от ирландцев не вылетели ,мяч по линии катился на 90 минуте.
Сховати
Evgen, позитив конечно было, но негатива (во второй приход) было больше. Последний сезон был провальным, при том Суркис вложился в игроков, которые хотел Семин, а отдачи не получил. До этого не выход из группы в ЛЕ и постоянные влеты Шахтеру, упущенное чемпионство. И если память мне не изменяет его уволили после целой череды проигранных матчей.
И самое главное, он тогда проработал больше 1 полноценного сезона.
Це - маячня, пане Мироне. Де ви хочете заоаз взяти гравців рівня Шевченка? вони є? А гроші на них - є?
Сховати
А как Вы думаете, тогда на Шеву где деньги взяли? Или выращивание своих кадров и селекцию внутри страны отменили?
К сожалению, все верно. Не соглашаться с этим могут только те, кто не помнит Динамо образца 1975, 1985 и 1999. Мне повезло, я помню все три. Но от этого везенья еще горше наблюдать за сегодняшней командой.
Сховати
dmitrydvk, 75 я ещё не родился,85 я в школу ходил не помню,а вот 98/99 хорошо помню,когда у всех Грандов коленки тряслись играть с Динамо. Помню ту Барселону которую Динамо 7-0 с общим счётом(которая намного сильнее чем нынешняя) Помню Бавариию в полуфинале,и еслиб Шовковский не протупил то прошли бы её (выигрывать 3-1 и пару ляпов и 3-3 хреново)
Всё правильно.