4 травня 2024 10:38

"Я став жертвою помсти". Крістоф Галтьє - про звинувачення в расовій дискримінації

Колишній головний тренер «ПСЖ» та «Ніцци» Крістоф Галтьє, який нині очолює катарський «Аль-Духаїль», висловився щодо звинувачень у дискримінації за етнічною, національною, расовою та релігійною ознакою.


«На щастя, що коли я читав те, в чому мене звинувачують, я не був за кермом автомобіля. Расизм і дискримінація не є частиною моєї філософії, тому що я виріс у мультикультурному середовищі і протягом усієї своєї кар'єри розвивався в такому середовищі. Тому для мене було справжнім шоком постати перед судом за такими звинуваченнями. Це частина випробувань у моєму житті.


Використовую нагоду, щоб подякувати його Високість еміра аміма бен-Хамада аль Тані, президента Насера Аль-Хелаїфі, Луїша Кампуша, а також Жан-П'єра Рівера, сера Джима Реткліффа та Девіда Брейлсфорда з «Ніцци». Вони стали величезною підтримкою для мене і зміцнили мою віру в тому, що я став жертвою помсти. Ця думка про помсту належить не мені. Воно фігурує у рішенні суду. Це було ганебним. Зрештою, я повністю і остаточно розслабився. Правосуддя встановило мою невинність», - наводить слова Галтьє RMC Sport.

Нагадаємо, правопорушення Галтьє пов'язувалися з періодом його роботи в Ніцці (2021-2022 роки). У грудні минулого року з французького фахівця було знято звинувачення.