23 травня 2017 14:05
4

Шевченко вызвал Шепелева и Гармаша на матчи с Мальтой и Финляндией, Цыганков - в резерве

Головний тренер національної команди України Андрій Шевченко оголосив список із 23 гравців, викликаних для підготовки та участі у відбірному матчі чемпіонату світу–2018 проти збірної Фінляндії, що відбудеться 11 червня у Тампере. Також наставник назвав імена чотирьох футболістів, котрі перебувають у резерві головної команди і можуть отримати виклик будь-якої миті.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій Пятов, Микита Шевченко (обидва - «Шахтар» Донецьк), Андрій Лунін («Дніпро» Дніпро).

Захисники: Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, Богдан Бутко, Іван Ордець, Сергій Кривцов (усі − «Шахтар»), Микола Морозюк («Динамо» Київ), Едуард Соболь («Зоря Луганськ), Микола Матвієнко («Карпати», Львів).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Максим Малишев, Віктор Коваленко (всі - «Шахтар»), Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Денис Гармаш, Володимир Шепелєв (усі − «Динамо»), Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Євген Шахов (ПАОК, Греція), Руслан Маліновський («Генк», Бельгія).

Нападники: Євген Селезньов («Карабюкспор», Туреччина), Артем Бєсєдін («Динамо»)

Резерв національної команди

Зважаючи на те, що до початку збору головної команди ще є певний час, тренерський штаб залишає за собою можливість запрошення інших гравців. Визначальними для вибору традиційно будуть ігрові кондиції кандидатів. Таким чином, Андрій Шевченко оголосив і резервний список «синьо-жовтих» на найближчий збір, до якого входять наступні виконавці:

Артем Кравець («Гранада», Іспанія), Руслан Ротань («Дніпро»), Іван Петряк («Зоря»), Віктор Циганков («Динамо»).

Двоє дебютантів

Вперше виклик до головної команди отримали 18-річний голкіпер «Дніпра» Андрій Лунін та півзахисник «Динамо» Володимир Шепелєв, якому за день до початку збору виповниться 20 років.

Андрій Лунін цього сезону надійно закріпив за собою «пост номер 1» у клубі, зігравши за «Дніпро» 20 матчів у внутрішніх змаганнях. Першу гру у Прем’єр-Лізі Лунін провів 16 жовтня 2016 року проти «Карпат». Торік Андрій був основним воротарем збірної України U-17 на юнацькому Євро-2016. Крім цього, Лунін виступав за збірні України віком до 16, 18 та 19 років.

Володимир Шепелєв також дебютував у матчах Прем’єр-ліги цього сезону. Щоправда, на відміну від Луніна, зробив це трохи пізніше за часом – 25 лютого 2017 року (у матчі проти луганської «Зорі»). На даний момент, гравець провів 12 ігор за першу команду «Динамо» у чемпіонаті та Кубку України. На рахунку Шепелєва 19 зустрічей за юнацькі збірні України віком до 16,17 та 18 років.

Рад за Дениса. Надеюсь, докажет Раулю, что он может играть хорошо, если в него верить.
показательно, что наших киперов даже третьим резервным не берут.
Хлёбаса нету даже в резерве, зато Коноплянка опять в заявке и более того будет играть, вель на фланг кроме Жени и Ярмолы есть разве что Морозюк. Петряк, Циганков в резерве, зато аж 8 центральных полузащитников. Именно последние матчи Шепелев провел очень слабо, но попал в заявку. Ну такое...
НУ-НУ...