26 квітня 2024 20:09
1

Гендиректор "Чорноморця" прокоментував перенесення матчів із "Шахтарем" до Києва

Як уже повідомлялося, обидва поєдинки чемпіонату між донецьким «Шахтарем» та одеським «Чорноморцем» – перенесений з 12-го та в рамках 26-го турів – відбудуться у Києві на стадіоні «Лівий берег». Перша гра намічена на 1 травня, а друга – на 5-те.


У зв’язку з цим у ЗМІ та у вболівальницьких колах з’явились закиди щодо порушення принципів Fair Play. Про своє бачення цієї ситуації Sport.ua розповів генеральний директор ФК «Чорноморець» Анатолій Мисюра.


Не знаю нічого щодо закидів, адже їх не читаю, – сказав він. – Особисто мене цікавить команда і те, щоб їй було комфортно. Тож наша позиція саме з тим і пов’язана, щоб позбавити «Чорноморець» невтішної перспективи їздити у вагонах потягів по 50-60, а то й 70 годин на гостьові матчі туди й назад, туди й назад. Вирішили, що зіграти двічі поспіль у Києві буде найбільш комфортно.


– Але ж виходить, що це більш комфортно буде саме для «Шахтаря».

Не знаю. Я про «Шахтар» не думаю. Я думаю лише про «Чорноморець».


Як повідомляв напередодні офіційний сайт «Чорноморець», причина зміни місця проведення ігор – складна логістика, що не сприяє якісній підготовці футболістів напередодні відповідальних матчів на фінішній прямій чемпіонату. Одеська команда за попереднім розкладом мала б таку мапу футбольних зустрічей: Ужгород – Одеса – Львів. Протягом 10 днів на «моряків» чекали б майже 60 годин подорожей потягом. Тому з міркувань ефективної та зручної логістики «Чорноморець» вирішив вступити в перемовини з суперником та прийшов до важливої згоди.


Фото: ФК "Чорноморець"

Тюю, потяг... Коли на кону кротячє бабло Дніпро-1 і на конях готовий подорожувати.