28 жовтня 2024 17:09

"Манчестер Юнайтед" - 2-а найгірша команда топ-5 ліг за різницею між забитими голами та показником xG

Портал WhoScored після звільнення Еріка тен Гаґа з посади головного тренера «Манчестер Юнайтед» оприлюднив кілька статистичних показників команди цього сезону.


Під керівництвом 54-річного тренера «манкуніанці» провели 14 матчів цього сезону: 9 матчів в АПЛ, 3 гри в Лізі Європи, а ще по 1 матчу команда зіграла в Кубку ліги та Суперкубку Англії.

У цих матчах «Манчестер Юнайтед» здобув 4 перемоги, 5 ігор програв, а інші 5 завершились у нічию.

За даними WhoScored, «манкуніанці» є другою найгіршою командою за різницею між показником очікуваних голів (xG) та кількістю забитих м'ячів у чемпіонаті серед усіх команд топ-5 ліг.

У 9 іграх «Манчестер Юнайтед» забив 8 голів в АПЛ, водночас xG команди становить 15,69. Гіршу різницю має лише «Бетіс», який у 11 матчах Ла Ліги забив 10 голів, а xG команди становить 19,83.

За кількістю забитих голів «Манчестер Юнайтед» 3-тя найгірша команда АПЛ у кампанії 2024/25. Гірший показник мають «Саутгемптон» та «Крістал Пелес» - 6 голів.

Також «червоні дияволи» у сезоні АПЛ 2024/25 наразі є командою, яка не реалізувала найбільшу кількість великих шансів на забитий м'яч - 22.

Тен Гаґ приєднався до «манкуніанців» влітку 2022-го, відтоді команда виграла Кубок ліги та Кубок Англії. Цього сезону «Юнайтед» йде чотирнадцятим в АПЛ та двадцять першим в Лізі Європи.