28 жовтня 2024 14:53

Рішення про відставку Тен Хага з посади тренера МЮ було колективним та одноголосним

Журналіст Бен Джейкобс на своїй сторінці у твіттері повідомив про причини звільнення Еріка тен Гаґа та призначення виконувачем обов'язків головного тренера «Манчестер Юнайтед» Руда ван Ністелроя.


Рішення про відставку 54-річного нідерландця було колективним та одноголосним з боку керівництва.

Тен Гаґу хотіли дати шанс попрацювати в новій спортивній структурі клубу, але результати його роботи були недостатньо хорошими, що спонукало до зміни тренера в середині сезону.

Руд ван Ністелрой був призначений на посаду виконувача обов'язків головного тренера на короткостроковий термін, поки триває пошук нового постійного тренера.

48-річний нідерландець, який цього літа приєднався до тренерського штабу «Манчестер Юнайтед», неодноразово зустрічався з керівництвом клубу та справляв на нього гарне враження. Завжди існувала ймовірність того, що він виконуватиме роль тимчасового тренера, якщо у клубі стануться зміни посеред сезону.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року Джим Реткліфф придбав 25% акцій «Манчестер Юнайтед», а компанії INEOS, власником та гендиректором якої він є, делегували відповідальність за управління футбольними операціями.

Влітку з Еріком тен Гаґом була підписана нова угода терміном до 2026 року.

Тен Гаґ приєднався до «манкуніанців» влітку 2022-го, відтоді команда виграла Кубок ліги та Кубок Англії. Цього сезону «Юнайтед» йде чотирнадцятим в АПЛ та двадцять першим в Лізі Європи.