28 жовтня 2024 16:03

Олександр СЕВІДОВ: "Динамо" вийшло з думками "не програти". А "Шахтар" добив вчинок одного гравця"

Відомий у минулому тренер, а нині – футбольний експерт Олександр Севідов спеціально для UA-Футбол поділився думкою про "класичне" дербі між "Динамо" і "Шахтарем", що закінчилося нічийним результатом 1:1.


- Перед матчем ви прогнозували перемогу "Динамо". Чому?

- На мій погляд, "Динамо" показує більш цілісну гру, а "Шахтар" втратив нитки, виглядає непереконливо як на внутрішній, так і на міжнародній арені. Але цей прогноз був до гри.

- І як пройшла гра?

- Безумовно, 60 хвилин "Шахтар" мав кращий вигляд, ніж "Динамо", яке вийшло з думками не програти. До вилучення Криськіва повна перевага "гірників". Домінували на полі, змушуючи "динамівців" оборонятися, у яких не було гольових моментів. Якщо не брати до уваги забитого гола, один момент у Волошина за гру – цього мало. Не очікував такої пасивної гри від "Динамо". Нічого не показали, розрахунок на довгі передачі, на швидких Кабаєва і Ваната на виправдав себе. "Шахтар" в обороні грав щільно й організовано, тому кияни втикалися в такі редути.

- Усе перевернуло вилучення Криськіва. А як можна пояснити його тупий вчинок (по-іншому й не скажеш), який змусив мучитися команду останні 30 хвилин? Тільки "завдяки" Криськіву "Динамо" вистраждало нічию.

- Це тільки можна запитати у Криськіва, чому він так вчинив і підвів команду. Але мені здалося, що "Шахтар" почав втрачати ініціативу після забитого м'яча. Вони відійшли назад, почали грати дуже низько до своїх воріт, перестали пресингувати, намагаючись утримати переможний рахунок. А стрибок Криськіва в ноги суперника в центрі поля просто добив команду і перекреслив надію на перемогу "Шахтаря".

- Нічия в стратегічному плані більше влаштувала "Динамо"?

- Є велика різниця – розрив у три очки або ж шість. Але атакувального потенціалу в "Динамо" не спостерігалося. Так, із командами нижчого рівня він є, а ось із гідними суперниками – проблема.

- Після гри з "Ромою" ми гадали, чи виправдано Шовковський пожертвував грою Ліги Європи заради зустрічі з "Шахтарем". То чи виправдано?

- На мій погляд, це себе не виправдало. Сьогодні "Динамо" не було схоже на себе. Навіть із "Ромою" вони намагалися контролювати м'яч, але "Шахтар" аж до вилучення нічого не дозволив супернику зробити.

- Знову в цій грі було видно проблему з лінією нападу, не було видно Ваната.

- Є таке. Герреро, який вийшов на заміну, і то виглядав краще, ніж Ванат. Він уміло чіпляється за м'яч, він хитріший і робить багато корисних дій для команди.

- Також велика проблема у "Шахтаря" – Траоре, який виходить на заміну. Те, що ми бачили, коли він прийшов у команду три роки тому і був забивним форвардом, і те, що зараз ... Падає на рівному місці від власної зайвої ваги. Як це пояснити?

- Напевно, не може відійти від отриманої важкої травми. Так, виглядає зовсім непереконливо. Плюс, Сікан грає не рівно, тому й голи даються "Шахтарю" з великими труднощами.