19 жовтня 2024 17:28
1

"Оболонь" - "Динамо" 1:5. Звіт про матч. Гольова феєрія "біло-синіх"

"Динамо" у 10-му турі Прем'єр-ліги приїхало в гості до "Оболоні" на "Оболонь-Арену".


До стартового складу киян після травми повернувся Бражко. За відсутності Ярмоленка місце правого вінгера посів Караваєва, а Тимчика відрядили на правий фланг оборони. На решті позицій вийшли ті, хто й передбачалися.

Перший небезпечний момент у зустрічі виник на 6-й хвилині. Атака "біло-синіх" правим флангом завершилася влучним навісом у виконанні Бражка на голову Ванату, але удар форварда "Динамо" у стрибку відбив Федорівський.


Далі у боротьбі за м'яч на другому поверсі дісталося Михавку. Проти динамівця не за правилами зіграв Тарануха та отримав заслужену жовту картку. Для Тараса все обійшлося, і він продовжив гру.

На 11-й хвилині підопічні Шовковського відкрили рахунок. Ванат отримав передачу на хід у вільну зону на правому фланзі, прострілив у центр штрафного майданчика, куди набіг Шапаренко і після рикошету від захисника відправив м'яч у сітку.


Незабаром у гру вступив Бущан. Тимчик невдало виніс м'яч головою, круглий швидко переадресували до Таранухи, який потужно вистрілив з льоту у напрямку дальнього кута. Кіпер "Динамо" зіграв надійно.


Другий м'яч опинився у сітці воріт "Оболоні" на 21-й хвилині. Дубко у своєму штрафному завалив Ваната, і сам постраждалий реалізував пенальті, холоднокровно розвівши круглого та воротаря в різні сторони.


Через 8 хвилин Ванат оформив дубль. Форварда "Динамо" запустили вперед правим флангом, Владислав на швидкості вбіг у штрафний майданчик, залишивши позаду захисника, зблизився з Федорівським і пробив у ближній кут. На 37-й хвилині Ванат міг зробити хет-трик, але з забійної позиції влучив у штангу.

Другий тайм по суті став формальністю, але "Динамо" продовжило гольову феєрію. На 49-й хвилині кияни провели чергову контратаку, Кабаєв вивів на ударну позицію Караваєва, який потужним ударом з-за меж штрафного майданчика розстріляв дальню дев'ятку.


За дві хвилини "пивоварам" вдалося розмочити рахунок. Після розіграшу стандарту Близниченко з правого флангу прострілив у воротарський майданчик, і Михавко у спробі вибити м'яч зрізав його у власні ворота.


Після обміну голами гра перейшла у спокійніше русло, проте напівмоменти все ще виникали як біля воріт "Оболоні", так і біля воріт "Динамо". На 63-й хвилині кияни провели подвійну заміну. Кабаєва замінив Брагару, а Рубчинський замінив Буяльського.


До непристойного рахунок довів Бражко. На 73-й хвилині Володимир скористався передачею Шапаренка і з 20-ти метрів вбив м'яч у кут воріт Федорівського, який дотягнувся до круглого, але виручити свою команду не зумів. Фінальний свисток арбітра припинив муки "Оболоні" та зафіксував розгромну перемогу "Динамо" у дербі.

Красавцы! Вот теперь так против Ромы)