19 жовтня 2024 18:12

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Перед грою я сказав Ванату, що скучив за його забитими м'ячами і вже не пам'ятаю, як він забиває"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Олександра Шовковського після матчу з "Динамо".


- Готуючись до сьогоднішньої гри, ми чудово розуміли, що багато людей перебувають у збірних. З основної національної комканди футболісти повернулися 15-го числа та отримали вихідний, а з молодіжної повернулися вночі 17-го числа. Тому ми не могли на них сильно розраховувати та готувалися з гравцями, які залишалися у Києві.


На жаль, ми не можемо розраховувати на Ярмоленка. Має проблеми з ахлілом. Пiхальонок тільки починає відновлення. Себальос на шляху до набору кондицій та форми. Шепелєв працює індивідуально. Є певні проблеми.


Непросто готуватися, коли маєш вісім польових гравців. Були змушені залучити до роботи двох гравців із U-19 Саленка та Герича.

- З виходом Біловара ми побачили гру із трьома центральними захисниками. Це підготовка до "Роми"?


- Підготовку до "Роми" ми розпочнемо завтра-післязавтра. Розбиратимемо команду, будемо дивитися, як вони грають. У команди є своє обличчя, але воно може змінюватися через результати та гравців. "Динамо" завжди залишається "Динамо" із основними принципами.


– Пенальті реалізував Ванат, коли на полі був Буяльський. Це ваше рішення дати йому пробити?

- Я ніколи втручаюся у рішення гравців щодо того, хто виконуватиме 11-метровий. Це було їхнє рішення. Але перед грою я сказав Ванату, що скучив за його забитими м'ячами і вже не пам'ятаю, як він забиває. Він віддячив. І не лише мені. Команді.

- Гра Караваєва у півзахисті – вимушений хід?

– Перед матчем у нас були деякі проблеми. Але ми маємо гравців з певними якостями. Вибираючи склад на гру, намагаємося оцінити, як футболісти можуть доповнювати один одного. Це складний процес. Ми чудово знаємо якості Караваєва та впевнені в ньому. Так, десь він отримував не так багато ігрового часу, але він готується разом із командою. Ми не маємо основного складу. Це всi наші 24 польові гравці і ще 4 воротарi. Вибираємо стартовий склад перед кожним матчем з огляду на ті чи інші моменти.