19 жовтня 2024 17:48

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Ярмоленко провів пару тренувань, але має проблеми з ахіллом. Він продовжить лікування"

Головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував перемогу над "Оболонню".


- Нам непросто даються матчі після повернення гравців зі збірних. Логістика складна. Гравці молодіжної збірної взагалі повернулися 17-го числа та навіть не змогли провести повноцінне тренування після дороги. Дісталися Києва лише о 4 годині ночі. Ми розуміли, яке навантаження накладається на хлопців і які емоції вони відчувають. Усе це впливає їх стан. Це живий організм. Добре, що встиг відновитись Бражко. Ярмоленко провів пару тренувань, але має проблеми з ахіллом. Це йому заважає. Він продовжуватиме лікування. Пiхальонок тільки почав бігову роботу. У Шепелєва є проблеми.

Навантаження на гравців досить великі. Ми чуємо та читаємо висловлювання експертів, тренерів та гравців, які говорять про щільний графік. Гравці не встигають відновитись. Це проблема, яка пiднімається в сучасному футболі. Розбирали гру "Оболоні" та напрацьовували свої моменти. Дякуємо хлопцям за їхній професіоналізм та ставлення до підготовки. Воля до перемоги більшість людей має. А ось воля до тренувань та підготовки відрізняє якість одних гравців від інших.

Караваєв? У нас усі гравці готові вийти. Дивимося на їхній стан і даємо можливість зіграти. Хтось може витримати 90 хвилин, хтось просідає. Це звичайний процес. Завдяки цьому ми можемо впливати на фізичний стан футболістів. Вони хочуть грати у кожному матчі та засмучуються, коли не потрапляють у стартовий склад. Але ми дивимось на два-три кроки вперед і готуємо їх окремо до кожного матчу. Автогол Михавко? Підтримали його. Таке можливе. Це футбол. Головне, що сьогодні ми відіграли на гарному рівні. Але обійшлося без помилок, але їх уникнути.