19 жовтня 2024 19:44
1

Футболістці в Англії загрожує 12-матчева дискваліфікація за питання "Ти чоловік?" супернику-трансгендеру. У звинуваченої 17-річної дівчини підозра на аутизм

Футболістці в Англії загрожує дискваліфікація за дискримінацію гравця-трансгендера.


17-річну спортсменку звинуватили в тому, що вона запитала гравця-трансгендера з команди суперника, чи вона є чоловіком. Зазначається, що дівчина говорила «не приходь сюди більше» та «це чоловік» на адресу опонента під час передсезонного матчу у липні. Також дівчина вказала, що у суперника є борода.


Клуб подав скаргу до Kick It Out, антидискримінаційної організації англійського футболу, в якій містилися свідчення гравця-трансгендера та капітана команди, які звинувачували її в трансфобії.


Обвинуваченій загрожує дискваліфікація терміном від 6 до 12 матчів, якщо її визнають винною. Справа ускладнюється тим, що спортсменка перебуває на етапі оцінки та визначення аутизму. Для людей з аутизмом характерно те, що вони важко розпізнають стать.


«Моє питання в жодному разі не було образливим чи злим, я лише хотіла прояснити ситуацію. Тепер, знаючи, що гравець був трансгендером, я розумію, що можна було делікатніше підійти до цього питання.


Я висловила стурбованість з приводу ризику отримання серйозної травми 17-річною дівчиною, яка грає проти біологічного чоловіка, який був набагато більшим за мене і дуже фізично розвиненим», – сказала обвинувачена.

Кудись не туди світ повернув...