9 липня 2024 13:06

Дюгаррі: "Результат стає найважливішим, і це рак футболу. Футбол – це видовище, це "Барса", пікові Іспанія та Бразилія. Ось що змушувало мене мріяти, а не результат"

Крістоф Дюгаррі висловився про видовищність сучасного футболу.


Колишній півзахисник збірної Франції висловився про це у контексті гри команди Дідьє Дешама на Євро-2024. Франція на турнірі не забила жодного гола з гри: 2 автоголи, один пенальті.


«Для мене футбол – це видовище, і він має бути видовищем і бути таким. На жаль, футбол дедалі менше підходить під це визначення. Є лише одна річ, яка, на жаль, для мене стає важливою, хоча я поважаю тих, хто так думає, – це результат. Я вважаю, що це стає раковою пухлиною для футболу.

Футбол – це гра, яка змушувала нас мріяти, коли ми були молодими, це гарні дії, технічні прийоми, це збірна Бразилії, пікова збірна Іспанії, італійці свого часу, це Барса… Ось що змушувало мене мріяти, а не результати. Бачити шалені матчі з ритмом, з інтенсивністю, з технічною майстерністю – це чудово! І це футбол! Я захищаю такий футбол.


Кожен має право бачити футбол по-своєму. Я маю свій погляд, і я часто виступаю проти Дешама. У мене немає нічого проти Дешама, я не маю проблем з Дешамом. Але він пропонує футбол, який його чіпає та приносить йому емоції. Тому що Дешам, і я поважаю його за це, емоції викликає перемога.


Не хороша гра, тому що це ніколи, ніколи, ніколи не згадувалося у його промовах чи діалогах. Ніколи. Його єдине задоволення і єдиний кайф, ми говоримо про адреналіну і про те, що викликає внутрішній відгук – це перемога! Досягнення!

У мене це не так. І я хочу, щоби люди це зрозуміли. Я не проти Дешама чи проти збірної Франції. Але коли я дивлюся матч, і команда, не обов'язково Франція, викликає у мене емоції, я не винен, у мене такі емоції та така мораль. Такою є моя природа. Те, що резонує зі мною, змушує мене любити футбол, – це гарна гра, і це потрібно поважати, як я поважаю тих, хто вважає, що перемога найважливіша», – заявив француз.