19 вересня 2024 22:10
1

Джерело: Коли Мудрик вів переговори з "Челсі", йому обіцяли, що він після продажу Пулішича отримає №10.

Співведучий «ТаТоТаке» Михайло Співаковський розповів, чому для Михайла Мудрика важливо грати під номером 10.


«Я не отримав підтвердження, що це якось було на якомусь неймовірному рівні, що це вирішувалося якимись там дзвінками і так далі (йдеться про нібито конфлікт між Мудриком і Шапаренком через бажання обох грати за збірну України під номером 10 – прим.).


Але я знаю просто іншу історію. Коли Михайло Мудрик вів перемовини, підписував документи з «Челсі», то в розмові з одним з власників «Челсі» – це не мажоритарний, це міноритарний власник, умовно кажучи, в нього не 60 відсотків, а 40 – йому обіцяли, що коли Крістіан Пулишич буде проданий за пів року, то Михайло отримає «десяточку».


Михайло це запам’ятав, для нього це було важливо. Михайло все своє життя грав під 10-м номером. Для футболістів насправді це важлива тема. І коли пів року пройшло, Пулишича реалізували, Михайло нагадав: друзі, дайте мені «десяточку», ви мені пообіцяли. А йому там натякнули: чувак, те, як ти зіграв перші пів року – за таке «десятку» не дають.

І він попросив своє оточення – на той момент це було інше оточення, я так думаю, що це був хто з Alik Group або може сам Євген Красніков, – щоб на це повпливали. І він отримав цю «десятку», для нього це було важливо.


Тому я розумію, що для Мудрика важливо мати «десятку», для нього це момент принциповий, він себе краще почуває психологічно, граючи під 10-м номером», – сказав Співаковський.

Не можу сказати напевне, я в цій ролі не був, але що ж то за психологія, коли вона залежить від набору цифр на спині? Мені здається, що важливішим мотиваційним фактором мали б бути не цифри на футболці, а те, що вище. Мудрику тільки успіхів.