19 вересня 2024 20:08

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Моя суто особиста думка, що Себальйос - потенційно гравець опорної зони. Він гарний при перехопленнях, дуже швидкий"

Футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло у своєму Facebook висловився про гру захисника "Динамо" Брайана Себальоса.


"Брайан Себальйос ... хто ти воїн???


Сьогодні вранці переглянув ще раз нарізку відео із діями Брайана у дебютному матчі. Ви запитаєте мене, у чому моя мотивація? Відповідаю: через любов до мистецтва і на прохання друзів поділюся своїми міркуваннями публічно.


Антропометрія гравця: вік 23 роки, зріст 183 см.(джерело; transtermarkt), інші джерела публікують його зріст: 180 см. Вага: 73 кг. Амплуа: ПЛЗ, ЛЦЗ. Робоча нога: правша. Його агент Carlos Seballos agialimpia (19 гравців, загальна вартість 5 млн. євро)


Не буду вас мучити професійною статистикою гравця. Перейду одразу до моїх суб'єктивних висновків.

Слабка сторона – це його зрiст. Враховуючи габарити сучасних нападників та їх атлетизм, при флангових передачах до штрафного майданчика для Брайана це буде проблемою у протидії. Наочний приклад 5-а хвилина у грі проти Ворскли. Після флангової передачі Брайан просто не дотягнувся до м'яча, з чого стався гольовий момент, на щастя, нападник не влучив у ворота.

За зростом модельні показники центральних захисників у топ лігах у середньому перевищують 190 см. Це не означає, що він програватиме верхову боротьбу за стандартних положень. За стандартів захиснику у статичному положенні простіше контролювати візаві. Проблема виникне у динаміці після флангових передач. При відборі не бультер'єр – це точно. Часто пласує перед гравцем, який володіє м'ячем. Ви мене спитаєте, а в чому тоді прикол.

Він гарний при перехопленнях, дуже швидкий. Може добре просувати м'яч у вільну зону. Його швидкісні дані дозволяють ефективно протидіяти контратакам суперника. Технічний у роботі з м'ячем. Перший пас від нього конструктивний. При передачі дуже маленький брак. За всіх показників моя суто особиста думка, що Себальйос потенційно гравець опорної зони. Або правий стопер при грі в три центральні захисники. Повторюся, це суто мій особистий висновок. Чи послужить це як рекомендація? Це не важливо, це вже моя творчість. Мати у складі гравців із універсальними можливостями - це дорогого коштує”.