5 квітня 2023 17:36

У віці 77-ми років помер форвард, який виграв чотири чемпіонати Італії з трьома різними клубами

У віці 77 років помер Серджіо Горі, відомий як Бобо, колишній нападник, який виграв чотири чемпіонати Італії з трьома різними клубами в період між 1960-м та 1970-м роками: "Інтер" (двічі), "Кальярі" та "Ювентус". Уродженець Мілану, він також грав за збірну Італії на ЧС-1970 в Мексиці і був введений до Зали слави "Кальярі" за пам'ятний титул того року, інформує Sky Sport.


Серджіо Горі помер у лікарні Multimedica в Сесто-сан-Джованні, де він був госпіталізований близько двох тижнів. Горі почав грати у молодіжній команді "Інтера", яка виграла Скудетто в 1965-му і 1966 роках. Потім він був відданий в оренду до "Віченци" (16 голів за два сезони), повернувся до "нерадзуррі", але був обмінений на Роберто Бонісенью. І після двох титулів, здобутих у "Мілані" в якості запасного, Горі виграв титул, як футболіст "основи" на Сардинії у грізному наступальному дуеті з Джіджі Рівою. Згодом горі перейшов до "Ювентуса", де виграв своє четверте в кар'єрі Скудетто (1977). "Верона" та "Сант-Анджело" стали його останніми зупинками перед завершенням кар'єри у 1979 році і прощанням з футболом, після якого він став спортивним оглядачем.

Після Скудетто з "Кальярі" Горі також взяв участь у чемпіонаті світу в Мексиці (1970) в турнірі, який закінчився для італійської збірної другим місцем. Чотириразовий чемпіон Італії з трьома різними клубами - це досягнення, на яке спромоглися лише п'ятеро інших гравців: Джованні Феррарі, Філіппо Каваллі, П'єріно Фанна, Альдо Серена та Аттіліо Ломбардо.