17 грудня 2022 22:08

Президент Футбольної асоціації Норвегії закликала провести повний аналіз кількості загиблих робітників у Катарі під час підготовки до ЧС-2022

Президентка Футбольної асоціації Норвегії (NFF) Лізе Клавенесс наголосила на необхідності проведення повного аналізу кількості загиблих робочих у Катарі у період підготовки до ЧС-2022.

Організатори до цього заявили, що було лише три смерті на будівництві стадіонів, заперечивши інформацію про 400-500 трудових мігрантів, які загинули у результаті роботи над проєктом турніру.

«Потрібно провести аналіз, настільки незалежне розслідування, наскільки це можливо. Ми повинні це зробити. Тут важливо, щоб ми взяли на себе велике зобов’язання після ЧС, а не просто відклали це. Треба фактично правильно оцінити те, що я називаю «слоном у кімнаті».


Взнати кількість загиблих і поранених, особливо у перші роки. Хоч це викличе багато дискусій, тиску та метушні, але ми разом з Англією, Німеччиною та багатьма європейськими федераціями вважаємо, що це необхідно.


Такий аналіз важливий, щоб зараз мати міст у майбутнє і щоб ми могли разом рухатися вперед у футбольному світі», - сказала Клавенесс для TV2.