14 грудня 2022 18:48

Стратегічно важливе місто: New York Times назвала наступну ціль для контрнаступу ЗСУ

Фото - ua.depositphotos.com


Окупований Мелітополь може стати ціллю нового масштабного контранступу ЗСУ на півдні.


Про це йдеться у статті New York Times.

За інформацією видання, Україна накопичує сили на цьому напрямку.

"Україна нарощує зусилля з послаблення російських сил у стратегічно важливому місті Мелітополь і навколо нього напередодні того, що, як очікується, стане наступним важливим етапом війни – українського наступу з метою витіснити російські війська з півдня України", – йдеться у статті.

Зазначається, що українські сили використовують високоточні ракетні удари великої дальності, диверсії, щоб відновити контроль над містом. Мелітополь – стратегічно важливий для РФ, адже розташований на перехресті двох автомагістралей і залізниці, що з'єднує Росію з окупованим Кримом та іншими захопленими територіями на півдні України.

Журналісти не беруться стверджувати, про що свідчить остання атака по мосту в Мелітополі:

"Незрозуміло, чи були ці удари прелюдією до наступу чи відволіканням, якщо українські сили готуються атакувати росіян з іншого напрямку".

Але військові аналітики назвали ці удари значущими і сказали, що вони відповідають схемі використання Україною високоточних ракет для ударів по матеріально-технічних цілях РФ.

Мелітополь є ключовим центром, і відновлення контролю над ним може допомогти ЗСУ повернути не лише всю Запорізьку область, а й решту сусідньої Херсонської. Тоді це потенційно може дати можливість відкинути російські війська аж до Криму.