1 грудня 2022 19:46

В УЄФА розслідують можливе порушення з боку "Юве" правил ліцензування та ФФП

В УЄФА розпочали розслідування щодо «Ювентуса».


Слідча палата фінансового контролю за клубами (CFCB) перевірить можливе порушення туринцями правил клубного ліцензування та фінансового фейр-плей.

Розслідування CFCB буде зосереджено на передбачуваних фінансових порушеннях, про які нещодавно стало відомо в результаті розгляду Італійської комісії з нагляду за ринком цінних паперів та бірж (CONSOB) та прокурора Туріна.


23 серпня 2022 року CFCB уклала мирову угоду з «Ювентусом» на основі фінансової інформації, представленої клубом за 2018, 2019, 2020, 2021 та 2022 фінансові роки.


Зазначається, що якщо під час розслідування стануть відомі нові факти, то CFCB залишає за собою право розірвати мирову угоду, вжити юридичних кроків та вжити дисциплінарних заходів.


Раніше повідомлялося, що рада директорів "Ювентуса" у повному складі подала у відставку. Це рішення пов'язується з розслідуванням прокуратурою фактів порушення звітності та проблемами із затвердженням бюджету.

Туринців звинувачують у завищенні трансферної вартості гравців, а також заниженні даних про витрати на співробітників та приховування справжнього розміру зарплат футболістів.