5 липня 2024 20:14

Білий прапор СК "Дніпро-1": продадуть гравців та знімуться з чемпіонату України

Як стало відомо Sport.ua, аби втриматися на плаву «Дніпро-1» через фінансову скруту був готовий об'єднатися з одним з першолігових клубів, але в останній момент цей варіант порятунку відпав.


За інформацією нашого джерела, йшлося про об'єднання зі «Звягелем», який входить до сфери інтересів «Полісся», президент якого Геннадій Буткевич є уродженцем Дніпра й хотів допомогти землякам.


Тому наразі все йде до того, що найближчими днями дніпряни завершать справу з продажем своїх провідних гравців й піднімуть білий прапор: Едуарда Сарапія хоче бачити в себе «Полісся», а Дениса Мірошніченка та Володимира Адамюка – «Карпати».


До речі, виконавчий директор «Дніпра-1» Андрій Русол отримав завдання від клубних босів продавати гравців за якомога більшою ціною, а керівництво ФК «Карпати», де невдовзі збирається працевлаштуватися Русол на посаду генерального директора, навпаки, вимагає від нього, аби за дніпрян не переплачувати. Наприклад, в «Карпатах» вважають, що Адамюк коштує менше ніж 100 тисяч євро.


З інтересом слідкують за розвитком подій в «Дніпрі-1» й в угорській «Академії Пушкаша», з яким дніпрянам невдовзі зустрічатися в Лізі конференцій. Бо якщо дніпряни достроково зійдуть з дистанції, то угорці пройдуть далі навіть не виходячи на поле.


Але схоже ці проблеми вже не турбують тих гравців, які ще залишаються на контракті з «Дніпром-1» або в яких угода закінчилася 30 червня. Їх непокоїть одне питання: хто і коли ліквідує заборгованості по зарплаті за останні п'ять місяців. Про преміальні за перемоги та інші бонуси вже ніхто навіть не згадує.