24 листопада 2021 16:02

Згадуючи "Тун"... Попередній раз раніше, ніж у нинішньому сезоні, "Динамо" вилітало з єврокубків 15 років тому

Напередодні, пізно ввечері 23 листопада, стало відомо, що "Динамо" не потрапить у єврокубкову весну. Кияни вдома поступилися "Баварії" (1:2), а "Бенфіка" у Барселоні втримала нічию, і її "біло-сині" вже не наздоженуть.



У попередніх чотирьох сезонах "Динамо" тричі закінчувало свій шлях у Європі навесні. Виняток - сезон-2019/20. Але тоді кияни вилетіли після 6-го туру (12 грудня). Домашня нічия з "Лугано" (1:1) не дозволила "біло-синім" піднятися вище третього місця, хоча до останнього туру шанси були хорошими - потрібно було просто здолати аутсайдера.



Попередній же раз до останнього туру динамівці втратили шанси на євровесну у сезоні-2016/17.


Тоді у групі Ліги чемпіонів кияни набрали тільки два бали після п'яти турів (нічиї з "Бешикташем" і "Наполі") та достроково фінішували на четвертому місці.


До речі, тоді, як і зараз, "Динамо" провело свій матч п'ятого туру 23 листопада (2016 року). Правда, у тому сезоні на даній стадії турніру "біло-сині" не програли - 0:0 з "Наполі" на виїзді.


Нагадаємо, що тоді "біло-сині" в останньому турі розгромили з рахунком 6:0 "Бешикташ". Будемо сподіватися, що і цього разу нашій команді вдасться грюкнути дверима.



Трохи пізніше, ніж 23 листопада (а саме 27-го), "Динамо" вилітало з єврокубків у сезоні-2007/08. Тоді у групі Ліги чемпіонів кияни не набрали жодного очка та забронювали за собою останнє місце також після п'ятого туру.



Раніше, ніж 23 листопада, "біло-сині" знали, що не виступатимуть навесні у Європі у сезоні-2006/07. Тоді 21 листопада (цілих 15 років тому) динамівці на виїзді не зуміли обіграти у матчі Ліги чемпіонів "Стяуа", після чого стало ясно, що команда так і залишиться на четвертій позиції.



А абсолютний рекорд припинення виступів на євроарені за історію незалежності України, звичайно ж, належить сезону-2005/06. Швейцарський "Тун" залишив "Динамо" за бортом єврокубків ще на початку серпня (2005 року), перемігши вдома 1:0 після нічиєї у Києві 2:2.