3 липня 2024 19:27
3

"На поле повинні виходити не імена, а люди". Журналіст оцінив перспективи Ярмоленка зіграти на ЧС-2026

Коментатор Віктор Вацко висловився про перспективи вінгера «Динамо» Андрія Ярмоленка зіграти на ЧС-2026 у разі виходу.


«Я в минулому випуску говорив, що зазирати в паспорт футболіста – неправильно. З того часу в моїх думках нічого не змінилося. Я вважаю, що головним критерієм тренерського штабу при виборі в складі команди повинна бути чинна форма футболіста. Тут важливий момент – повинен Ярмола грати, чи не повинен. Ярмола сам себе у склад не ставить і в збірну себе не викликає. Є головний тренер національної збірної – це важливий момент.


Головним критерієм виклику гравця в збірну має бути, ще раз повторю, його чинна форма. Не суть важливо хто – Ярмоленко, Мудрик чи Зінченко. Якщо їх форма актуальна на момент формування складу збірної та рівень їхньої готовності не відповідає вимогам тренера, то їм не повинно бути місця в збірній. Я вважаю, що на поле повинні виходити не імена, а люди. Цей чемпіонат Європи мене в цьому в черговий раз переконав. Тому якщо Ярмоленко перед ЧС буде регулярно грати в клубі, забивати, асистувати і демонструвати рівень гри, який на думку головного тренера збірної відповідатиме його запитам, то я особисто буду тільки радий бачити Ярмоленка в збірній.


Зараз Модричу 39, але при цьому я читаю, що президент федерації футболу Хорватії та Златко Далич просять його не завершувати кар’єру в збірній. Модрич на рівні збірної Хорватії, на рівні чинних і потенційних конкурентів, навіть у свої 39 років у повному порядку. Це саме буде стосуватися Ярмоленка: якщо він буде в порядку, то який тренер собі ворог, щоб відмовлятися футболіста, який в порядку?», – сказав Вацко.

Можливо багато хто мене замінусує, але є один момент у збірній. Рекордсмен збірної за кількістю зіграних матчів (144) - запроданець, що осів у Пітері, немає бажання називати його прізвище, всі й так його знають. Формально його рекорд анульовано, але фактично, як не крути, він залишається чинним. А у Ярмоленка є реальний шанс цей рекорд перевершити і викреслити запроданця. За умови, якщо його будуть викликати у збірну ще один-два роки. Теоретично у ФФУ можуть ставити таку мету, і вона досяжна, але як буде насправді?
Сховати
Africanda-S, А чого мінусувати? Все правильно сказали.
Africanda-S, все так, але...Андрій був фізично "мертвим" ще за часів ВХ. Не знаю хто працював з ним в Аль-Айні, але там за півроку його пристойно поставили на ноги після ВХ. Нажаль я чогось схожого не бачу ні від Лобюо в збірній ні від Кулиби в Динамо. Тому перспективи грати в основі збірної через два роки у Андрія дуже-дуже примарні(близькі до нуля). Хіба він сам знайде для себе класного спеца з фізпідготовки десь в Европі.