3 липня 2024 21:58
2

Шаран здивований рішенням "Шахтаря" та "Динамо" щодо гравців та Олімпіади-2024

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань оголосив склад на Ігри-2024, які пройдуть у Франції.


Заявку важко назвати ідеальною, оскільки в ній відсутні прізвища, які багато хто очікував побачити.

Цікаво, що лише дев’ять футболістів з 23, які здобули право виступити на Олімпіаді для нашої країни, поїдуть на турнір. Поза заявкою — Анатолій Трубін, Володимир Бражко, Геогрій Судаков, Михайло Мудрик, які феєрили у складі збірної України на молодіжному Євро-2023. Їх не відпустили клуби.


У список не потрапив й 21-річний захисник Борнмута Ілля Забарний, який зіграв три матчі за головну команду нашої країни на чемпіонаті Європи-2024 у Німеччині. З гравців, які були у команді Реброва на цьогорічному Євро у Францію поїде лише Максим Таловєров.

До прикладу у складі олімпійської збірної Аргентини присутні три чемпіони світу — Хуліан Альварес, Ніколас Отаменді та Херонімо Рулі, які зараз виступають на Кубку Америки.

Варто зазначити, що Шахтар також не відпустив на турнір Артема Бондаренка, однак основні Сікан та Криськів отримали дозвіл від клубу поїхати у Францію. Така ж ситуація й в Динамо — біло-сині відпустили лише Максима Брагару та Миколу Михайленка. А от Владислав Ванат, Назар Волошин, Костянтин Вівчаренко та Руслан Нещерет не увійшли у список Ротаня.

Але не тільки Шахтар та Динамо відмовляли олімпійській збірній. Полісся не відпустило на Ігри Олександра Назаренка. Від Руха на турнір могли поїхати Слюбик та Квасниця.

Цікаво, що через Олімпійські ігри-2024 УПЛ збирається перенести матчі тих команд, з яких на турнір поїде двоє та більше футболістів. Однак 23 липня київське Динамо розпочне свій шлях у кваліфікації Ліги чемпіонів, тому їх позицію можна зрозуміти.

ФІФА ніяк не може вплинути на відмови клубів, оскільки турнір не входить до їхнього календаря.

Український тренер Володимир Шаран у розмові з журналістом NV Андрієм Павлечком зізнався, що здивований рішенням Динамо, Шахтаря та інших клубів не відпускати своїх футболістів в олімпійську збірну.

«Думаю, що не тільки я, а й тренерський штаб олімпійської збірної теж незадоволений тим, що мають, це у плані гравців, які повинні були зіграти на Олімпіаді. Чесно кажучи, я здивований. Я розумію, що наші футбольні клуби ставлять перед собою свої завдання, але Україна потрапила перший раз на Олімпійські ігри. Я думаю, що їм потрібно було підсилити нашу олімпійську збірну. Підсилили б Трубін і Бондаренко. Для мене це ті гравці, які потрібні нашій збірній. Я розумію, що Судакова Шахтар не відпустить, але відпустили, слава Богу, хоча б Криськіва і Сікана, це вже непогано. Ну і Динамо могло відпустити Нещерета, якщо Трубіна немає. Я не знаю, чому так сталося, він хотів грати на Олімпіаді.


Чому Шахтар відпустив Сікана і Криськіва, а Судакова і Бондаренка ні? Це вже питання не до мене, кожен тренер думає за свою команду. Федерація на це вплинути не може, у клубів свої завдання, їм потрібно потрапляти в Лігу чемпіонів.

Переносити старт УПЛ теж не будуть, хоча, я думаю, що без Бондаренка і Судакова Шахтар у першому і другому турах переміг би. Не знаю, мені так здається. Наскільки я знаю, хлопці дуже хотіли грати на Олімпійських іграх", — сказав Шаран.

Нагадаємо, що футбольний турнір Олімпіади-2024 у Парижі відбудеться з 24 липня по 10 серпня. Україна зіграє в групі проти Аргентини, Іраку та Марокко.
З дитинства за Партизан !!!
Нафіга ця маніпуляція про участь в турнірі зірок футболу ? Чому автор не уточнює що всі ці футболісти представляють клуби які влітку або відпочивають , або грають товарняки . їх чемпіонати та еврокубки стартують лише осінню