13 червня 2021 11:34

Роберто МОРАЛЕС: "С Голландией мы поборемся"

Відомий український журналіст, коментатор відеосервісу MEGOGO і постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» Роберто Моралес підготував прогноз на матч групового етапу Євро 2021 (2020) Нідерланди – Україна.


- Наш матч проти команди Нідерландів. Зазначу, що мій прогноз доволі оптимістичний для підопічних Андрія Шевченка. Річ у тому, що тут не працює якійсь патріотизм у вболіванні. Ні, я вважаю, що ситуація складається доволі сприятливо для збірної України.


Поговоримо про Нідерланди в першу чергу. Якби ми грали ЄВРО саме рік тому, як воно було заплановано, було б набагато гірше. Команда у Рональда Кумана була вже відпрацьована добре і вона демонструвала хороший й достатньо стабільний футбол. З того часу Рональд Куман пішов до «Барселони», а Франк де Бур очолив національну команду. Франк де Бур, як захисник, впродовж своєї кар’єри мені подобався навіть більше ніж Куман. Хай він і не володів таким страшним ударом, грав і центрального захисника і лівого, і розумний був футболіст.


А як у тренера, до речі, у нього успіх був лише з «Аяксом». Далі переважно були взагалі провали, не те що невдалі спроби. Зі збірною у нього багато чого не виходить. Як доказ можете передивитися поєдинок проти команди Туреччини – турки перемогли. Але справа навіть просто у змісті гри. Нідерланди не виглядали цілісною конструкцією.


Далі, що трапляється у цієї команди. Там проблеми – втратили ван де Бека – начебто нічого й серйозного, але втрата є. Сіллессен – не будемо забувати, що це воротар абсолютно найкращий у команди Нідерландів. Без нього залишаються воротарі, які можуть дати певний імпульс команді, врятувати, але дуже-дуже ненадійно все це. Залежить від того, як у футболістів піде. Тобто немає зараз дуже чіткого малюнку гри. Так, у збірної Нідерландів завжди талановиті футболісти, їх багато.


Це той фактор, який може серйозно впливати, але збірна України на сьогодні – це більш відпрацьований варіант гри, це достатньо міцна конструкція. І не будемо забувати, що у Андрія Шевченка була зроблена ставка на різкий старт. Команда рано розпочала підготовку. Це комусь подобається, комусь ні, але результати тих же товариських поєдинків так і йдуть – нічия з Бахрейном, мінімальна перемога над Північною Ірландією і розгром Кіпру. Навіть якщо не дивитися на 4:0 і те, що у Кіпру було раннє вилучення, в цілому команда відіграла якісний поєдинок.


Тому мій прогноз на те, що з Нідерландами ми поборемося. Перша ставка на те, що Україна навіть якщо програє, то не програє багато – Україна з (+1.0). Друга ставка на те, що збірна Нідерландів не «накидає» нам багато голів, тобто навіть її потужна атака може бути зупинена. Тому що ми добре зіграли в захисті проти таких суперзбірних в атаці як Іспанія та Франція. Все це було не так вже й давно. Отже, друга ставка – це індивідуальний тотал Нідерландів менше (1.5).