28 вересня 2024 09:16

Ігор ХУДОБ'ЯК: "Довбик би підійшов багатьом топ-клубам Європи, яким потрібен такий центрфорвард таранного типу"

Колишній півзахисник збірної України Ігор Худоб'як висловив думку про виступ українця Артема Довбика у складі римської «Роми».


«Дуже приємно, що в українського форварда є така статистика в Європі – гол у третьому матчі поспіль. Думаю, що причиною цього є те, що після приходу нового тренера змінилася атмосфера в клубі, що трохи допомогло Довбику. Так, він більше почав розуміти партнерів, партнери тепер розуміють його, минув час, вони зігралися.


У ворота «Атлетика» Артем дуже круто забив після кросу лівого захисника. Думаю, що тренер задоволений його діями, а замінив його, бо дає шанс іншим форвардам проявити себе. Артем підходить «Ромі».


Я думаю, він би підійшов багатьом топ-клубам Європи, яким потрібен такий центрфорвард таранного типу. Довбик схожий трохи на Лукаку, може, менш габаритний, але щось схоже у них є.


У мене не було сумнівів у трансфері Довбика в «Рому», Артем добре обдумав це рішення, зважив. І це не має значення, тому що він забиває голи, допомагає команді і приносить користь.


Якщо він буде далі це робити, то зможе перейти і в «Атлетіко», і будь-який інший топ-клуб. Якщо забиватиме так, як у попередніх трьох іграх, то, напевно, заб'є близько 40 голів за сезон. Але насправді я думаю, що 20 голів повинен був Довбик забити. Точніше, понад 20», – заявив Худоб'як.


Фото: ФК "Карпати"