5 листопада 2005 18:26

Михал Листкевич верит в победу Украины и Польши


Вчора агентство „Рейтер” розповсюдило інформацію про те, що начебто Польська футбольна Асоціація поставила під сумнів і достроково визнала поразку у боротьбі за спільну з Україною путівку за право організації у двох країнах фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року.

Але, як свідчить розмова прес-служби Федерації футболу України з президентом Польської футбольної Асоціації паном Міхалом Лісткевичем, ця інформація не відповідає дійсності. „Це повна фальшивка, - сказав він у розмові з нашим співробітником. – Ніякого інтерв’ю агентству „Рейтер” ні я, ні мої заступники не давали. Мені здається, що у журналістів не витримали нерви і вони запанікували.

Я дійсно говорив на цю тему з кореспондентом польської газети „Виборча”, де сказав, що ми дуже багато зробили разом з Україною з тим, аби потрапити до трійки країн, які продовжать змагання за право приймати Євро-2012. Ми знаємо свої слабкі сторони. І це так. Адже інфраструктура стадіонів, транспорту, готелів і доріг вимагає значного покращення. Та хто сказав, що в Португалії, за сім років до чемпіонату Європи 2004 року було ліпше? Там ситуація була взагалі катастрофічною з погляду на перемогу в тендері. Однак УЄФА довірив їм і уряд країни зробив неможливе, збудувавши нові стадіони, готелі, дороги тощо. Португальці показали усім прекрасну роботу та організацію. Чому ми так не зможемо?

Я вірю і упевнений, що зможемо. Я вірю, що потрапимо в трійку із натхненням та наполегливістю будемо дружно, разом з Україною працювати далі, бо за цей час ми вже набули неоціненного досвіду і бачимо свою перспективу. Ми не опустимо руки, якщо навіть програємо. Як кажуть, давайте наберемося терпіння і почекаємо до 8 листопада, коли УЄФА назве трійку країн. Адже у футболі матч грається до фінального свистка, тож чекати вже не довго”.