1 листопада 2005 10:25

Беккенбауэр в Киеве комментировал фильмы и шутил с Блохиным


Україна стала черговою країною, яку у понеділок з візитом відвідав президент організаційного комітету проведення ЧС-2006 року в Німеччині Франц Бекенбауер. До Києва Кайзер Франц прибув о 15:00 і вже о 19:00 в готелі "Прем'єр-палац" розпочалася презентація ЧС-2006 року в Україні.

На зустріч з Бекенбауером прибув майже весь тренерський штаб збірної України на чолі з Блохіним, а також Баль та Роменський. Потисли один одному руки і колишні суперники по футбольному полі Решко, Мунтян, Трошкін та Бекенбауер. У стороні попивав шампанське Бєланов, а з іншого боку самотній Буряк. Дем`яненко з Михайличенком до початку церемонії щось жваво обговорювали біля стійки бару.

Прибувший на церемонію міністр у справах сім`ї молоді та спорту Юрій Павленко, познаймовшись з Бекенбауером, також спостерігав за подіями зі сторони, аж поки не розпочалося дійство, і Павленка запросили до представницького столу перед сценою, де йому компанію склали Григорій Суркіс, Олег Блохін, Франц Бекенбауер та Сергій Бубка, що під`їхав пізніше.

Відкрив же презентацію віце-президент організаційного комітету Вольфганг Нісербах. Посередині самого центрального екрану були розміщені ще два менших розмірів, де електронний годинник відраховував дні, години, хвилини та секунди до початку ЧС-2006 року. Враховуючи сьогоднішній день до футбольного свята, де буде грати і збірна України залишилося 220 днів.

Потім на сцену піднявся Бекенбауер, який на свої 60 років виглядав просто чудово. Великий у минулому футболіст відзначив, що з радістю побачив сьогодні багато знайомих облич, з якими 30 років назад зійшлися на футбольному полі у поєдинку за Суперкубок Європи. І жартома помітив, що вже не пам`ятає рахунку цієї гри. Щоправда, під кінець прийому, діставшись до мікрофона, нагадав Бекенбауеру рахунок Олег Блохін: "Я хочу нагадати Францу, що 30 років назад ми виграли у першому матчі 1:0, а в другому 2:0. Я думаю, що це не вплине на результат жеребкування на ЧС-2006 року". Кайзер Франц лише посміхався.

Сам же Бекенбауер помітив, що збірна України вийшла з доволі складної групи на першість світу поряд з такими командами як Греція – чемпіон Європи, Туреччина – бронзовий призер ЧС-2002 та сильна збірна Данії. І назвав Блохіна тренером, який на шляху свого становлення, але потім поправився і сказав, що "коуч" синьо-жовтих вже визначний тренер, так як зумів вивести збірну України з найважчої групи. Стосовно шансів української команди на ЧС, то Франц був серйозний і помітив, що українській команді по силам вийти з групи і пройти аж до півфіналу, але багато буде залежати від жеребкування.

А ось Нісербах, коментуючи прекрасну фізичну форму Бекенбауера, закинув Блохіну, що Франц викликає його на спринтерську дуель. Бекенбауер розсміявся, а потім додав, що запрошує всіх на бігову доріжку завтра о сьомій ранку.

Після вступного слова Бекенбауера були показані й короткі фільми, про представлення першості світу в Німеччини, про Кубок Конфедерацій, що відбувся в цій країні цього року, а також про стадіони, де будуть проходити матчі ЧС-2006 року. До речі, матчі чемпіонату відвідають 12 міст (Берлін, Кайзерслаутерн, Гельзенкірхен, Дортмунд, Франкфурт, Кельн, Штутгарт, Мюнхен, Ганновер, Нюрнберг, Лейпциг та Гамбург). За словами Бекенбауера всі стадіони знаходяться не невеликій відстані один від одного і найдальша відстань від стадіону в Гамбурзі до споруди в Мюнхені лише 780 км, або одна година перельоту літаком.

За словами Бекенбауера найбільша нині проблема для організаційного комітету, це квитки на матчі. 3,3 мільйона білетів будуть розподілені між 64 країнами. У той же час ще до закінчення відбіркових турнірів до організаторів надійшло 10 мільйонів заявок по інтернету.

І ще такий цікавий факт. Якщо Україна, наприклад, гратиме на найбільшому стадіоні чемпіонату в Берліні, то вона зможе забронювати собі 4 тисячі 826 квитків з 60 000 тисяч... Але президент ФФУ у своєму заключному слові, звертаючись до Бекенбауера сказав, що українська сторона готова вже нині викупити всі квитки, не чекаючи жеребкування. Бекенбауер після серії жартів з обох сторін вже навіть не знав, як сприймати ці слова, чи жарт, чи пропозиція...

Останнім же фільмом, який показав цього вечора в Києві Бекенбауер, була стрічка про збірну України, який розпочавася з нагадування матчів плей-офф з Німеччиною... Потім були показані фінти футболіста Блохіна у грі з "Баварією" 1975 року, гол Шевченка німецькій збірній в матчі у відповіді плей-офф та підборка голів гравця "Байера" Андрія Вороніна, який в невеликому інтерв`ю замріявся і сказав, що хотів би зіграти з Німеччиною у фіналі ЧС-2006. Показали автори фільму і привітання від братів Кличків, що на німецькій землі національні герої і які вітали збірну України з виходом на чемпіонат світу.

Наостанок настала черга подарунків. Від організаційного комітету ЧС-2006 Суркісу вручили 12 плакатів, які малювали на всіх шести континентах і в яких головна тема - футбол. Блохіну подарували талісман ЧС-2006 року в Німеччині – лева з номером 06.

У свою чергу президент ФФУ Григорій Суркіс подарував Бекенбауеру до його 60-річчя бронзову статуетку з його зображенням, а Блохін вручив від себе постер, де титулований німець знятий на полі "Олімпійського" після матчу 1975 року та футболку збірної України з написом на спині "Бекенбауер" та номером 5, а Суркіс додав, що саме під таким номером в української команди з`явився ще один футболіст.