16 липня 2004 15:51

Чемпионат Европы U-19. Италия-Украина

Группа А. Второй тур

Украина – Италия – 1:0
Украина: Шуст, Чигринский, Кицута, Трусевич, Прошин (Рожок, 49), Сытник, Милевский, Кравченко (Алиев, 54; Максимов 72), Ярмаш, Воробей, Самборский. Тренер – Павел Яковенко.
Италия: Вивиано, Носса, Батаглиа, Нокерино, Кода, Галоппа (Бонджованни, 63), Альберти, Монтоливо, Соррентино (Меджоррини, 57), Масиелло, Бентивоглио (Аньелли, 63). Тренер – Паоло Береттини.
Гол: Милевский (63).
Предупреждены Прошин (18), Рожок (68), Сытник (90) -Меджоррини (84), Альберти (87), Носса (90+2).

Послематчевая пресс-конференция. Источник - Официальный сайт УЕФА

Павел Яковенко: Очевидно, мы - очень счастливы. Достигнут положительный результат. Но мы должны быть реалистами - нам сопутствовала удача. Когда мы вели 1:0 соперник имел некоторое преимущество и несколько хороших моментов, но они не были реализованы. У Италии – прочная, классная команда. Но в целом, я думаю, что мы сыграли лучше и победили заслуженно. Наша главная цель – подготовка мастеров: игроков для молодежной и национальной сборной…Но также мы должны добиваться турнирных успехов.

Отчет о втором дне. Источник - Официальный сайт ФФУ

Післяматчеві коментарі

Віктор Кащей, старший тренер юнацької збірної України U–18
Друга групова зустріч була певною мірою визначальною щодо виходу до четвірки сильніших. Тому порівняно з дебютними матчами у цьому поєдинку команди продемонстрували відкритий футбол, віддаючи перевагу швидким переходам від оборони до атаки. З огляду на це у середині поля м’яч тримався недовго, а італійці, як правило, долали цей відрізок поля шляхом довгих передач.

Українці володіли ініціативою впродовж усієї гри. Тут слід виділити насамперед фланги, особливо правий, на якому активно діяли Воробей та Самборський. Щодо моментів підопічні Павла Яковенка помітно вирізнялися на тлі суперника своєю настійливістю. Італійські футболісти теж загрожували воротам Шуста, однак український захист щоразу впевнено нейтралізовував небезпеку. У кінці першого тайму за рахунок швидкої атаки Мілевський отримав м’яч від Воробея, і команда суперника мала б починати гру з центра поля. Але Артем не влучив у ворота.

По перерві італійські футболісти збільшили оберти та намагалися гостро атакувати впродовж 5-10 хвилин. Старший тренер українців Павло Яковенко відразу відреагував, вдавшись до замін, які стабілізували та впорядкували дії команди як в обороні, так і в атаці. Італійському наступу, з якого розпочався другий тайм, наші хлопці протиставили серію атак з флангів та центра. Впродовж 15-20 хвилин ми атакували гостро та потужно. Прекрасний вихід один на один із голкіпером не реалізував Воробей. Кравченко зробив майстерну передачу на Дмитра, який увірвався до штрафного майданчика суперника, однак, на мій погляд, дещо поспішив з ударом. Черговими загостреннями з флангів українці продовжили натиск, який логічно завершився взяттям воріт італійців на 63-й хвилині. Після індивідуальних дій із флангу Воробея м’яч потратив до Мілевського, який на швидкості обіграв суперників та пробив у дальній кут. М’яч опинився у сітці - 1:0.

Далі команди діяли на зустрічних курсах. Наприкінці матчу італійці намагалися навісами загострити гру, настійливо здійснювали навіси вперед, розраховуючи на помилку українців. Однак чіткі дії нашої лінії оборони не дозволили супернику зрівняти рахунок. Команда України впевнено контролювала м’яч, і фінальний свисток арбітра, який до основного часу додав три хвилин, зупинив чергове просування до воріт італійців.

Глядачі, і що приємно – серед них були і представники української діаспори, вітали прекрасну перемогу та змістовну гру нашої збірної.