22 грудня 2017 17:14

"Динамо" - детям Чернобыля: когда счастье дарить легко и приятно

Напередодні новорічних свят у конференц-залі стадіону «Динамо» відбулася традиційна зустріч динамівців із постраждалими від наслідків трагедії на Чорнобильській АЕС дітьми та їхніми батьками.

ФК «Динамо» (Київ) ось уже майже чверть століття надає допомогу благодійним організаціям «Родина» та «Квіти Полину», які, у свою чергу, об'єднують людей, що її потребують.

Конференц-зал на стадіоні почав збирати діточок та їхніх батьків задовго до анонсованого початку заходу. Поки ж присутні чекали на почесних гостей, ведучий свята, заслужений журналіст України Олександр Липенко добре «розігрів» юних глядачів та їхніх батьків розповідями про історію «Динамо» та цікавою вікториною.


Цього разу на зустрічі «Динамо» представляли віце-президент нашого клубу Олексій Семененко, президент громадської організації «Ветерани ФК «Динамо» Київ» Володимир Мунтян, головний тренер Олександр Хацкевич, капітан команди Сергій Сидорчук, воротар Максим Коваль, а також менеджер клубу та один із безпосередніх організаторів заходу Матвій Заміховський.

Володимир Мунтян добряче потішив малечу та їхніх батьків, після чого першим звернувся до присутніх. «Дуже приємно зустрітися з вами. 2017 рік минув дуже швидко, й знову ми тут. Хотілося би передати вам усім щирий привіт від ветеранів нашого клубу, щоб ви долали всі труднощі, як би важко не було», – сказав Володимир Федорович.

«Думаю, ви відразу відчули сімейну затишну атмосферу нашого динамівського дому. Хотілося би подякувати за подібну ініціативу тим людям, які започаткували нашу з вами дружбу 25-ть років тому, – Григорію Суркісу, який тоді був президентом «Динамо» (Київ), нинішньому президенту клубу Ігорю Суркісу, Матвію Заміховському, який є головним організатором зустрічей із вами. Роки минають, діти йдуть у доросле життя, на їхнє місце приходить інша малеча… А «Динамо» залишається таким же гостинним для всіх наступних поколінь, які постраждали від наслідків Чорнобильської аварії, і підтримуватиме вас стільки, скільки існуватиме сам клуб», – запевнив присутніх Олексій Семененко.


Головний тренер команди Олександр Хацкевич, узявши мікрофон, для початку запитав у присутніх дітей, хто є найкращим гравцем «Динамо». Лунало багато прізвищ – Сидорчук, Хачеріді, Мбокані, Циганков, Буяльський, Мораес, не забули про Ярмоленка, який уже виступає в Дортмунді… «Бачу, що ви знаєте весь склад нашої команди, й це дуже приємно (посміхається). Радий бачити всіх вас. Хочеться побажати, щоб ваші мрії втілювалися в життя, й Дід Мороз виконав ті бажання, які, впевнений, надійшли йому у ваших листах. Нехай 2018 рік принесе вам щастя, радість, і щоб ви завжди посміхалися», – сказав Олександр Миколайович.

Словами «Капітан, капітан, посміхніться…» з відомого фільму «Діти капітана Гранта» представив Олександр Липенко капітана команди Сергія Сидорчука: «Дякую, піснями мене ще ніколи не представляли (сміється). Хочеться побажати вам напередодні свят, щоб у новий рік ви забрали із собою лише хороше». А голкіпера Максима Коваля було представлено ведучим словами «Ей, воротар, готуйся до бою…» із не менш відомого кінофільму «Воротар»: «Бажаю вам у 2018 році здоров’я, успіхів, і щоб усі ваші мрії втілилися в життя».

Від імені діточок та їхніх батьків слова подяки на адресу ФК «Динамо» (Київ) сказали керівники благодійних організацій «Родина» та «Квіти Полину» Роза Ластовенко та Олег Липкань, побажавши команді в 2018 році завоювати ті титули, до яких вона прагне.

Після урочистих слів, вручених динамівськими зірками подарунків та спільних фотографій зустріч продовжилася новорічним концертом. З наступаючими святами діточок привітали сивочолий Дід Мороз та запальна Снігуронька, а також актори Київського муніципального академічного театру ляльок на Лівому березі, які представили виставу «Принцеса на горошині».

На щасливіобличчя дітей та їхніх батьків можна дивитися довго, і ФК «Динамо» (Київ) продовжуватиме опікуватися підопічними організацій, з якими дружить уже майже чверть століття.