22 жовтня 2023 18:58
8

"Динамо" - "Дніпро-1" 0:1. Звіт про матч. Гіркий програш у рідних стінах

На матч з чинним віце-чемпіоном України «Дніпром-1» не обійшлося без несподіванок від Мірчі Луческу у стартовому складі. Якщо вихід Бущана у воротах, Тимчика, Попова, Сироти і Вівчаренка у захисті, а також тріо в центрі поля Бражко-Андрієвський-Буяльський мало кого здивували, то в атаці було все не так очевидно.


Внаслідок травми Ярмоленка румунський наставник «біло-синіх», маючи в своєму розпорядження номінальних вінгерів Беніто та Кабаєва, вирішив поставити праворуч в атаці Шепелєва. Натомість на лівому фланзі очікувано з’явився Волошин, а на вістрі атаки вийшов Ванат.


Кияни спробували жваво розпочати гру: вже на 15-й секунді пробивав Волошин, але його удар заблокували. Надалі динамівці дещо заспокоїлися, натомість гості навпаки активізувалися. На 8-й хвилині хороший момент був у екс-динамівця Лєднєва, який цілив головою після навісу Кравця, але Бущан зіграв надійно.


Зрештою, на 13-й хвилині «Дніпро-1» повів у рахунку. Гуцуляк, опинившись без опіки, отримав передачу в штрафному майданчику, приборкав м’яч і завдав чіткого удару низом в дальній кут – Бущан дотягнутися до «круглого» не зумів – 0:1.


Після пропущеного м’яча динамівці намагалися відновити паритет: контролювали м’яч, шукали лазівки в обороні суперника. На 32-й хвилині після одного зі стандартів м’яч навіть побував у воротах дніпрян, однак автор точного удару Сирота забив уже після свистка про фол. Арбітр, звісно, скористався допомогою ВАР, але своє рішення не змінив, зафіксувавши чи то порушення правил з боку Сироти, чи то пасивний офсайд у Бражка…


Наприкінці першого тайму в «Динамо» були непогані спроби, однак перспективне закидання на Волошина та гострий простріл Тимчика, після якого Волинець невпевнено парирував м’яч, успіхом не увінчалися. Як наслідок, 0:1 на користь «Дніпра-1» після 45 хвилин гри.


На 2-й тайм Мірча Луческу кинув у бій Дубінчака, якого випустив замість Вівчаренка. «Динамо» продовжило діяти першим номером і на 52-й хвилині було дуже близьким до того, щоб зрівняти рахунок: Буяльський перспективно пробивав після скидки від Ваната, але поцілив поруч зі стійкою.


Дніпряни рідко виходили в атаки, однак на 55-й хвилині Пихальонок все ж зумів знайти свій момент – після його удару киян врятував Бущан. «Біло-сині» відповіли не менш небезпечною спробою від Волошина, що пробивав після стрімкої атаки, але рикошетом від захисника м’яч полетів повз ворота.


Варто зазначити, що в поєдинку з «Дніпром-1» своє повернення на футбольне поле після травми здійснив хавбек Шапаренко. На 65-й хвилині зустрічі він з’явився на полі на заміну, вийшовши замість Андрієвського.


Слід зазначити, що гравцям «Дніпра-1» вдавалося проводити стрімкі контрвипади. Відтак, на 61-й хвилині таким чином вдалося знайти момент Філіппову, удар якого успіхом не увінчався. Ще за 11 хвилин шанс виник у свіжого Маркоса Андре, що пробивав після пасу Лєднєва, але зіштовхнувся з опором Сироти.


На останніх хвилинах матчу «Динамо» кинуло великі сили, щоб врятуватися. На 84-й хвилині Бражко наважився на дальній удар, але Волинець здійснив сейв та перевів м’яч на кутовий. На 91-й хвилині здалеку також цілив Шапаренка – голкіпер знову був на місці. На жаль, на цьому все…


У підсумку, 0:1 – «Динамо» вперше цього сезону завершило матч без забитих м’ячів та зазнало другої поразки поспіль..

Хоть убейте, но у меня все большее ощущение, что наше Динамо выполняет в высшей лиге примерно ту же функцию, что и Металлист в Первой лиге. Команда существует без особых задач, абы була и все. Возможно реальная задача, которую хозяева просто не могут озвучить вслух - дожить до лучших времен.

Уже одно то, что так и не приобрели никого в центр защиты, хотя абсолютно все видят, что там полная халепа, говорит о многом. Ни о каком чемпионстве и речи при такой защите быть не может. Впрочем сегодня мы и в атаке были ничем не лучше.
Слів немає просто..... Вже звикаєш до заслужених поразок... Питання, що на своїй молоді і школі нікуди не заїдеш далі...
Це - їхній рівень, вони поняття не мають, що таке битися за емблему на тріко.... Питання виховання...Луческу дійсно себе віджив, але з ким йому грати, коли чомусь в Полісся можна запросити легіонерів зараз, а в Динамо - ні! Питання в зацікавленості Суркісів командою..... Тактика відсутня, ніхто нас давно не боїться, всі знають як проти нас грати, вони не знають просто, що з тим м'ячем робити, всі паси приймають спиною до воріт, швидкості і думка в центрі поля відсутні.... Просто гидко дивитися... Важко, бо я застав часи Лобановського та ті перемоги, а зараз - реальный жах.....Ребров міг щось змінити, але Суркіси не люблять ризиків і змін.... Вже можна ставити Косюка та гравців U-19 - гірше не буде, якийсь час будуть бігати бо голодні до перемог....


Сховати
Мохнатюк Олег, мені здається дійсно ключовий момент ви підмітили вірно - власники команди здається втратили до неї інтерес. Або ж інтерес є - можливостей немає.
Мохнатюк Олег, У Костюка майже такеж жахIття але в U19, вiн програв вже бiльше чемпiонств нiж Мiрча
Мохнатюк Олег, дивився я сьогодні на тих голодних..Ну по перше імена які Суркіс,Саленко,Гусєв..Колись селекціонери їздили по містах і селах шукали таланти,а зараз навіщо коли під боком діти футболістів і самого царя.Тільки зміною власника можна врятувати клуб,інакше хана.
Друзья, не сравнивайте Динамо с Шахтёром.
Динамо сейчас существует явно не для своих болельщиков.
Эта команда нужна только для болельщиков команд-соперниц.
Предназначение сегодняшнего Динамо - это как шикарная эскортница.
Которая нужна чтобы доставлять удовольствие тем, кто её оплачивает...

Одним словом, гра - повна безвихідь.
Без ідей, без комбінацій, без тактики.

Результат минулого сезону був не випадковий.

Суркіс, лох, черговий раз не вміє і не може прийняти вірне рішення.
А далі нас ще чекає мінімум сезон з Сашо і продовження биття антирекордів.
1:0 с Оболонью на кубок
3:2 с Полесьем в большинстве на поле
1:0 с Днепром

Суркис, будут приняты меры?! Шахтёр принял меры! Ты будешь их применять?! Или дальше страдаем и терпим?!