5 травня 2024 11:14

"Про "Динамо" точно ніхто не думав". У "Колосі" висловилися про зміну тренера перед грою з киянами

Спортивний директор Колоса Віталій Лисицький в інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про зміну головного тренера - Ярослава Вишняка та Олександра Поздєєва.


– Ще не так давно віцепрезидент Колоса Володимир Генінсон рішуче спростовував чутки про відставку Вишняка, а вже після наступного туру вона відбулася. Що стало останньою краплею для президента Колоса, щоб змінити головного тренера?

– Я вже казав, що до гри ніхто не збирався змінювати тренера. До Ярослава Вишняка була повна довіра і до його тренерського штабу. Це рішення було виключно президента. Після матчу з Олександрією Андрій Анатолійович зібрав нараду, на якій було увалено рішення змінити тренера.

– У Колоса є чітке бачення, яким має бути наступний тренер?

– Нашому клубу всього 12 років. Ми молодий клуб, який в пошуку себе. На сьогоднішній момент Олександр Поздєєв зі своїм тренерським штабом справили хороше враження своєю роботою та стилем гри, отримавши від президента можливість реалізувати свої ідеї в першій команді.

Олександр Сергійович доведе команду до кінця чемпіонату. Подальших рішень варто очікувати по завершенні сезону.

– Колос розглядає Поздєєва головним тренером на постійній основі?

– Все може бути. Якщо новий тренерський штаб проявить себе в цих матчах, є висока ймовірність, що вони продовжать роботу з першою командою.

– Який футбол пропагує Поздєєв?

– На мою думку, Поздєєв – достатньо амбітний тренер, цілеспрямований. Хоче бачити достатньо цікавий футбол в плані побудови гри і видовищності.

– Але ж це могло працювати в першості U-19. В УПЛ зовсім інший рівень..

– Я погоджуюсь з вами. В молодіжній першості ми ніколи не робили акцент на результат, думаючи виключно про розвиток молодих гравців.

– Андрій Засуха прийняв рішення поміняти головного тренера перед грою з Динамо. Це імпровізація чи свідомий емоційний струс колективу?

– Коли я дізнався, що президент хоче змінити тренера, я не можу сказати, що сильно здивувався, але не зовсім зрозумів спочатку. Про Динамо точно ніхто не думав. Напевно, Поздєєв в нас особливий :)

– В Колосі готові чекати результату, якщо буде футбол, за яким приємно дивитися?

– Моя думка: потрібно давати час, але питання в його кількості, тому що все одно потрібен результат, як не крути. Питання в тому, наскільки президент готовий терпіти. Хороша гра додає оптимізму, але результат ніхто не знімав з порядку денного.

Ми працюємо над цим, щоб гра була цікава, глядачі із задоволенням приїздили на матчі Колоса, телеглядачі з інтересом наші поєдинки.