31 серпня 2023 22:55
4

"Бешикташ" – "Динамо" 1:0. Звіт про матч. Прощання з Лігою конференцій

Після поразки в Бухаресті "Динамо" у поєдинку у відповідь плей-офф раунду Ліги конференцій на виїзді зустрічалося з "Бешикташем".

На гру у Стамбулі динамівці вийшли у тому ж складі, що й у першому матчі. Андрієвський, який оговтався після пошкодження, потрапив у запас команди, а от Кабаєв, який також повернувся до загальної групи "біло-синіх", опинився поза заявкою.

Вже на 2-й хвилині Мулека з лінії воротарської головою в падінні замикав навіс Розьє з правого флангу, але послав м'яч прямо до рук Бущану. Кіпер киян зумів зафіксувати круглого, незважаючи на удар із досить близької відстані.

Слідом за таким неприємним моментом для "Динамо" настало затишшя. "Бешикташ", як і в першій зустрічі, не йшов в активний пресинг на половині поля "біло-синіх", віддаючи перевагу повільним позиційним атакам.


Втім цього стамбульцям вистачило для того, щоб на 19-й хвилині створити ще одну можливість відкрити рахунок. Все той же Мулека отримав м'яч на лінії штрафного майданчика і зряче пробив у дальній кут. На щастя для "Динамо", Бущан перевів круглого у штангу.


У підопічних Луческу гра попереду зовсім не клеїлася. Тільки на 23-й хвилині Ванату вдалося вийти на вільний простір - форвард "біло-синіх" зважився на дальній удар, але пробив вище за поперечину. "Бешикташ" відповів пострілом Учана, який у стрибку відбив Бущан.

Потім динамівці погрожували воротам після розіграшу стандарту. Шапаренко з правого флангу навісив у штрафний майданчик на Ваната, той головою скинув м'яч на Попова, проте удар Дениса, який зумів дотягнутися до м'яча, припав повз площину.


Тим часом активність Караваєва призвела до двох жовтих карток для гравців "Бешикташа". Не за правилами проти динамівця зіграли Булут та Коллі. У киян трохи раніше гірчичник перед собою побачив Шапаренко. Наприкінці першого тайму попередження одержав ще й Сидорчук.

Незадовго до перерви динамівці стали притискати стамбульців до їхнього штрафного майданчика і провели кілька перспективних атак, хоча завершити їх точним ударом не вийшло. Загалом гра киян залишала надії на позитивний результат у другому таймі.

На 51-й хвилині Волошин помчав у контратаку. На шляху в нього був тільки один захисник "Бешикташа", Назар вирішив не йти в обіграш, а віддати передачу на Ваната, який бiг паралельним курсом. На жаль, пас вийшов не зовсім точним, і Владислав не зміг зупинити м'яч. Момент було втрачено.


Покарання від стамбульців за нереалізовану нагоду довго чекати не довелося. Воно вiдбулось майже відразу. Абубакар у штрафному майданчику "Динамо" розібрався одразу з трьома гравцями киян і ударом лiвою у дальній кут змусив капітулювати Бущана.

На 57-й хвилині Мулека дивом не забив. Після прострілу з правого флангу на лінію воротарського конголезця випередив Тимчика, але з забійної позиції послав м'яч над поперечиною. На 66-й хвилині Абубакар із гострого кута не влучив у ближню дев'ятку.


Час минав, а нових моментів у "Динамо" не виникало. А ось господарі мали шанс, щоби подвоїти свою перевагу. Мулека отримав можливість з лівого краю штрафного майданчика пробити в дальній кут, м'яч зачепив Попова, проте Бущан зумів зреагувати та врятувати свою команду.


Низка замін не допомогла "біло-синім" змінити хід гри і, що найголовніше, результат на табло. "Динамо" програє "Бешикташу" у матчі-відповіді і закінчує свій шлях у єврокубках, пролітаючи повз груповий етап.

Если бы их зарплаты были привязаны к их игре и результатам, то получали бы они минималку...
Луческу будет отправлен в отставку? Или все норм, продолжаем?
Однозначно, треба відпускати Сидорчука і Буяльского і награвати Бражка і Царенко. Шукати цз...
Тиждень тому Динамо своєю грою дало надію, але виявилось то була випадковість...
Были времена когда Динамо Киев прославляло Украину.
Сейчас оно Украину позорит...