10 липня 2023 18:13
3

Антикремлівські ЗМІ заявили про загибель 47-ми тисяч російських солдатів за час війни

Фото - ua.depositphotos.com


Російські опозиційні ЗМІ підрахували, що у війні з Україною загинули щанайменше 47 тисяч російських громадян. Це оцінка, яку в результаті спеціального дослідження отримали видання "Медуза" і "Медіазона".


У своїх підрахунках журналісти використовували три джерела даних - Реєстр спадкових справ, відкритих громадянами РФ на своїх померлих родичів (є дані аж до кінця травня 2023-го), дані Росстату про смертність (тільки за 2022-й), а також некрологи на загиблих, виявлені в ЗМІ та соцмережах, плюс підрахунок могил окупантів на російських кладовищах.


У своєму дослідженні журналісти використовували поняття "надлишкової смертності" - кількості зменшеного чоловічого населення більше статистично очікуваного показника. Правильно інтерпретувати і зіставити статистичні дані між собою журналістам допомагав фахівець з вивчення надлишкової смертності Дмитро Кобак.

"За нашими даними, за 15 місяців війни загальне число загиблих з російської сторони склало близько 47 тисяч осіб. Про кількість тяжкопоранених, зниклих безвісти і полнених росіян ми знаємо набагато менше. Але можемо припустити, що з урахуванням військових, звільнених зі служби через важкі поранення, Російські втрати можуть становити мінімум 125 тисяч осіб (а, ймовірно, значно більше)", - стверджує "Медуза".


Автори дослідження підкреслюють, що в ці підрахунки не потрапляють громадяни України, які воювали у складі терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР", а також частина росіян, зниклих безвісти на цій війні.

Відзначається, що до теперішнього моменту на підставі некрологів і даних з кладовищ вдалося встановити імена 27 тисяч загиблих на війні росіян.

Дуже занижена цифра, їх тут в кожній посадці як мух просто тьма…
Російські опозиційні ЗМІ: "Наши мальчики". Українці: "Чім більше ми вб'єм москалів зараз, тім меньше знадобиться вбивати іх нашим дітям!"
Сховати
Santos, золоті слова.