19 червня 2023 21:04
5

Україна – Мальта 1:0. Звіт про матч. Циганков приносить ще три очки у скарбничку

У 2-му турі групового етапу відбору на ЄВРО-2024 збірна України у Словаччині на стадіоні Антона Малатинського приймала команду Мальти.

Ребров, як і обіцяв, після поєдинків проти Німеччини та Північної Македонії провів ротацію складу. Так у старті "жовто-синіх" відбулися одразу п'ять змін.

На правому фланзі оборони вийшов Конопля, з перших хвилин на полі з'явився Кривцов, а Матвієнко цього разу зіграв на лівому краю захисту замість Миколенка.


Пару Степаненка у центрі поля склав Малиновський, Судаков розмістився ближче до позиції лівого півзахисника, тоді як Мудрик залишився у запасі. У нападі Довбика змінив Ванат.

Вже на 4-й хвилині "жовто-сині" могли забити швидкий м'яч. Удари Ярмоленка і Коноплі заблокували захисники, з пострілом Ваната впорався голкіпер, а добивання від Андрія з гострого кута прийшлося в гравця Мальти, що постелівся в підкаті.


На 15-й хвилині Циганкову вдалося втекти вперед правим флангом і виконати якісний простріл на лінію воротарської. Там опинився Ванат і пробивав у дотик, але послав м'яч повз площину.


Мальтійці теж не пасли задніх в атаці. На 25-й хвилині Джонс пробивав з льоту з забійної позиції і буквально пробачив українців. М'яч після його удару пролетів за сантиметри від штанги, тоді як Трубін навіть не ворухнувся.


Циганков на 38-й хвилині виконав свій фірмовий удар із підкруткою з-за меж штрафного майданчика. Вийшло небезпечно, але все ж таки неточно. М'яч пройшов поряд із дальньою дев'яткою воріт суперника.


У компенсований до першого тайму час кіпер мальтійців відбив потужний постріл Малиновського з дальньої дистанції, м'яч відскочив до Ваната, який головою пробив у штангу, той від неї потрапив до Циганкова, і Віктор вразив порожні ворота. Однак через офсайд у Владислава гол не зарахували.


Щойно розпочався другий тайм, як збірна України заробила пенальті. Жан Борг у своєму штрафному виставив руку під удар Степаненка. Виконувати вирок арбітра підійшов Ярмоленко і... влучив у поперечину.


Мальта відповіла ударом Янкама. З ним упорався Трубін. На 63-й хвилині у гру вступили Буяльський та Довбик. Віталій вийшов замість Малиновського, а Артем замінив Ваната. Щойно Буяльський з'явився на полі, як одразу мав гарний момент. Динамівець головою замикав навіс Циганкова, але пробив у руки кіперу.


На 68-й хвилині арбітр призначив у ворота Мальти другий пенальті. У штрафному майданчику не за правилами зіграли проти Ярмоленка. Цього разу пробивати 11-метровий зголосився Циганков і влучним ударом відкрив рахунок у матчі.


У час, що залишився до кінця матчу, українцям потрібно було тільки не пропустити, з чим підопічні Сергія Реброва успішно впоралися. І навіть могли забити, але з ударом Циганкова впорався воротар. Тепер наша національна команда має шість очок після трьох турів.


На "западном фронте" без перемен.
Комментаторы - просто жах.
Матвиенко, беда для команды, три игры, ноль пользы.
Ярмоленко уверенно стоячий игрок.
После какждой игры сборной, возникает вопрос: " Кто такой Малиновский?".
За всю игру пару раз услышал фио Степаненко, слава богу без судейских последствий.
Наверно Реброву разрешили выпустить на поле Буяльского.
Успокоили только три очка, да и то до сентября.

"На 15-й хвилині Циганкову вдалося втекти вперед правим флангом" - лівим
Ярмола - ходячий інфаркт. З Уельсом сам собі забив, а тут ледь не залишив збірну без трьох очок.
Сховати
HondaDio, його треба було ще після першого тайму міняти. він випадав як з македонцями так і сьогодні.
Сховати
Kilroy, хлопці, які претензії до калічного пенсіонера? Йому трохи до рекорду Шеви лишилося.