13 вересня 2022 11:33
6

"Цьому "Динамо" Луческу вже нічого нового дати не зможе": Вацко – про зміну тренера та головну проблему киян

Футбольний коментатор Віктор Вацко поміркував про майбутнє Мірчі Луческу в київському Динамо.


"Чи варто сьогодні відпускати Мірчу Луческу з Динамо? Про майбутніх тренерів Динамо зараз говорити, на мій погляд, зарано. Це головний біль керівництва клубу. Луческу на цьому тижні згадав свою фразу після матчу зі СК Дніпро-1 про бажання піти з клубу. Він казав, що це були емоції. Це був меседж – Луческу нині дав сигнал, що не збирається залишати Динамо.


Фішка в чому? Що після кожного з останніх матчів Динамо питання актуальності тренера Мірчі Луческу для цієї команди стає, як для мене, все доречнішим. Навіть у цьому турі УПЛ, ну обіграли вони ФК Львів. Обіграли мінімально, 1:0. Я не знаю, як з точки зору якості гри. Коли Динамо програвало 5 матчів поспіль? Ніколи в історії. Скромний клуб обіграли без малюнку, без впевненості, без виразності. Тиск результату був також колосальним. Не виглядає це Динамо впевненим та переконливим.


Чому питання продовження співпраці Луческу і Динамо стає все доречнішим? Поясню. Коли Мірча Луческу прийшов у Динамо, команда сприймала його особисто, його бачення футболу, його вміння пояснити, його підхід до гри і тренувального процесу та вимоги, як ковток свіжого повітря після, хочеться сказати, ортодоксальних методів Олексія Михайличенка. Тоді прихід Луческу запалив очі футболістам. Вони реально були вмотивовані, умовно кажучи, в рот заглядали своєму вчителю.


І той же Луческу тоді був вмотивованим, його ж із Шахтаря вигнали. Він просився назад, його не взяли. Прийшов у Динамо, щоб довести Палкіну та Ахметову, що старий кінь борозни не зіпсує. І от воно все співпало. Але зараз в мене виникає враження, що нині цій команді Динамо оцей Мірча Луческу нічого збуджувального, нового дати не зможе. І команда не виглядає такою, яка може надихнути його на якусь тренерську творчість.


Змінювати Луческу – це буде непросте рішення для братів Суркісів. Зовсім не факт, що вони знайдуть правильну альтернативу, яка заведе двигун цієї машини. Ця команда, на мій погляд, першочергово потребує навіть не заміни тренера. Насамперед потребує вливання якісної свіжої крові. Можливо, це допоможе щось змінити в тій ситуації, у яку потрапила команда", – поділився Вацко у програмі Вацко on air.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"

Из этих мажоров. спепить хоть что-то смог только Луческу. НИКТО другой не сможет. Опять хотите очередного физрука!?! Ни Реброва, Ни Шевченко не будет - они в этой ситуации сами не захотят тренировать Динамо. Все остальное - бла, бла, бла.
Щоб вилікувати хворобу, треба спочатку вірно встановити діагноз. Луческу зробив просто неможливе. 70% відсотків нинішнього складу - це просто не рівень. З цим складом більшого досягти не зможе ніхто.
Динамо U-19 два роки поспіль наводило шороху в Европі. Я не закликаю віддати основну команду Костюку, мені здається команда була створена іспанцями (Ріанчо, Гомес та інш.), а він працював за принципом: не зіпсувати! Але висновок створювати нове Динамо на основі U - 19 напрошувався. Так, вони посередньо пограли в Чорноморці, але не Мороз же має їх розвивати ... Врешті решт команду роздали по арендах: Шулянський, Надольський, 2 Волошиних, Бражко! Добре, що Яцик, Ванат та Нещерет залишились. Варто згадати, як років 8 тому молодіжка Зорі виграла чемп Ю-21, з цієї команди Малиновський, Малишев, 2 Білих. Вони перейшли в дорослий футбол і вже за рік чудово виглядали в чемпі.
Це правда. Було б круто, щоб пазл зійшовся, і влітку запросили Реброва.
Хоча, не впевнений, що йому це потрібно.
Сховати
HIM, Як би я не був проти призначення Будулая (я і зараз проти), але треба признати, що він підняв команду на вищий рівень, ніж це змогли зроьити його попередники. Фактично не оновлюючи склад. Тобто, він показав, що в цих гравців був невикористаний потенціал. І тепер він вичерпався. Це як гарний автомеханік/токар/слюсар може вже поюзану деталь підшаманити і продовжити її життя на певний час. Але потів рівень поламок вже зростає більшими темпами і сиплеться все скопом. Вочевидь, цей момент настав. Можливо, тренери рівня Клопа чи Гвардіоли зможуть додавити ще щось, але суттєвого скачка не станеться. Тому, скоріше за все зміна тренера вже нічого з цими гравцями не дасть. Треба міняти суттєво запчастини в цьому механізмі. Можливо, з новими деталями і старий майстер зробить щось путнє.
Сховати
serg_max, але всі нові деталі коштують багато-багато грошиків. Суркіс їх не дасть. А в казочку, про "золоті горішки" в нижчих лігах чи в чемпіонатах майже безкоштовно, я не вірю. Не з тими селекціонерами що є зараз у команді, мабуть, і не факт що тренер зможе, так само як наш ВВЛ це робив.