12 грудня 2019 15:53
3

Глава комитета арбитров УАФ Лучи может принять украинское гражданство

Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі на грудневому засіданні Ради ліг УАФ поспілкувався з представниками клубів.


Підвищений інтерес

- Враховуючи важливість змагань та конкуренцію, намагалися на центральні матчі осінньої частини сезону призначати арбітрів Прем'єр-Ліги, - зазначив фахівець. - Хочу ще раз повторити, на мою думку є деякі матчі Першої ліги, які набагато важливіші за ігри Прем'єр-Ліги. Це стосується кількості глядачів на трибунах, цікавості поєдинків, а також рівня клубів.

Комітет арбітрів продовжить цю практику вже у весняній частині сезоні. Переглядаємо всі матчі під егідою ПФЛ, сьогодні за допомогою Wyscout це зробити досить просто. Дякую представникам клубам, які роблять нам письмові запити щодо того чи іншого епізоду матчу. Намагаємося роз'яснити вам всі спірні моменти, а також оперативно вирішувати нагальні проблеми.


Неупередженість арбітрів

- Дуже важливо, щоб усі зрозуміли, арбітри у нас неупереджені. Вони просто виконують свою роботу. Звісно, як і всі люди вони помиляються, але не спеціально. Вважаю, що не потрібно використовувати термін упередженість. Все залежить від кваліфікації арбітра. За свою роботу він отримує оцінку від Комітету арбітрів УАФ, яка й вказує на його кваліфікацію протягом сезону.

Ніхто не вказує арбітру, які рішення він має приймати. Я вже протягом десяти років працюю в Україні і просто не можу сприйняти термін “упередженість”. Багато хто говорить про корупцію у арбітрів, але це не відповідає дійсності. Якщо у вас є докази, то необхідно звертатися до Національної поліції, або щонайменше в Комітет арбітрів і надавати їх. Кидатися порожніми звинуваченнями щонайменше неввічливо. Професіональні якості арбітра оцінює не клуб, а Комітет арбітрів, який я очолюю.

Конфіденційність роботи

- Комітет арбітрів не може надавати всю інформацію щодо своєї роботи в ЗМІ. Згідно з Регламентом FIFA, Комітет арбітрів будь-якої національної асоціації напряму залежить тільки від асоціації, якій він і має надавати повну інформацію. Комітет арбітрів працює конфіденційно, згідно з рекомендаціями ФІФА.

Нам забороняють спілкуватися з медіа, клубами, політичними та релігійними організаціями. Це стосується не лише України, така практика застосовується у всьому світі. Звісно, ми караємо арбітрів за їх помилки, але не афішуємо цього.

Хочу відзначити, що у нас склалися чудові взаємини з президентом ПФЛ. З Сергієм Макаровим постійно обмінюємося інформацією.


Нагальна проблема

- Вважаю, що арбітр не повинен бути гостем у клубу, який проводить матч. Це взагалі аномальна ситуація, яка практикується в Україні. Арбітр повинен приїздити на таксі за час-півтора до матчу. Він має сам платити за своє проживання, переїзди та уникати контактів з клубами. Ще два роки тому пропонували шляху вирішення цієї проблеми. Порахували скільки на це потрібно додаткових коштів виділити. Представили свій проект Прем'єр-Лізі, але нашу пропозицію не врахували.


Зміна ментальності

- У нас деякі асистенти відмовлялися від призначень на матчі через те, що їм навіть доводилось витрачати власні кошти, щоб заплатити за проживання, переїзди. Гонорару, який отримують арбітри за роботу на матчі, на це не вистачає. Вважаю, що необхідно змінювати ментальність.

На мою думку, щоб уникнути додаткових витрат, ми можемо призначати арбітрів з того міста, з якого сам клуб. У інших країнах подібної такої проблеми.

Українське громадянство

- Хочеться подякувати всім представникам клубів за цікаву зустріч на засіданні Ради ліг. Я був з вами відвертим, намагався відповісти на всі хвилюючі питання. Звик завжди говорити правду, якою би вона не була. За десять років вже можу навіть підхоплювати гімн України. Можливо звернуся у відповідні органи, щоб отримати українське громадянство.
В Італії він таких грошей не заробить.
Его тоже за сборную заиграем?)
А що в Італії у нього проблеми з законом? Нічого. І у нас будуть.