28 березня 2018 19:14
2

Роман БЕЗУС: "Для меня стало сюрпризом, что Макаренко не вызывали в сборную Украины"

Роман Безус вже два роки виступає в Бельгії. В своєму клубі екс-гравець "Дніпра" та "Динамо" на непоганому рахунку, проте, на відміну від Малиновського, 27-річний півзахисник залишається поза увагою тренерського штабу збірної України. Востаннє його запрошували на ознайомчий збір півтора роки тому, а футболку збірної в матчах Безус не одягав ще більше часу.


На поєдинок збірної України в Льєжі Безус, який дебютував в головній команді країни більше семи років тому, приїхав із Сент-Трюйдена, який в годині їзди на авто від Льєжа.


— Як вам гра збірної України проти Японії?
— Гра, як на мене, залишила двоякі враження. Не буду вдаватися в деталі, не в моїй компетенції оцінювати гру. Головне, що після матчу із Саудівською Аравію зібралися і здобули перемогу. Порівняно з попереднім матчем, вважаю, зіграли набагато краще.


— Андрій Шевченко в центрі поля спробував схему з одним опорним півзахисником – Тарасом Степаненком і двома гравцями перед ним – Русланом Малиновським та Олександром Зінченко. Як вам такий варіант в центрі поля?
— Мені важко оцінювати колег. Нехай це роблять эксперти.


— До розташування збірної у Льєжі заїжджали?
— Ні. Напередодні ввечері у сина було тренування, я не міг вирватися. А сьогодні зранку – у мене тренування. Одразу після нього я поїхав до Льєжа.


— Ваш син займається у футбольній школі "Сент-Трюйдена"?

— Ні. Він поки що ходить на індивідуальні заняття до спеціальної школи "Soccer Arena". З ним займається особистий тренер. Він сам із Білорусії, спілкується російською.


— Коли з вами в останнє контактували тренери збірної України?
— Півтора роки тому, коли я приїздив на збір.


— В Бельгії зараз виступає багато українців. З ким частіше бачитеся?
— В основному бачимося тоді, коли граємо один проти одного.


— Лучкевич казав, що найкраща преса в Бельгії у Малиновського. Це так?
— Так, Руслан показує гарний рівень. Я би ще відзначив Яремчука, який останнім часом багато забиває, а також Макаренка. На мій погляд, він показує дуже гарний рівень у своєму клубі. Він грає в центрі поля і веде гру "Кортрейка". Якщо в минулому сезоні вони грали "бій-біжи", то в цьому – показують дуже сильну гру. Це всі в Бельгії відзначають, як і гру Макаренка, який відіграє велику роль в "Кортрейку". Можливо, він не забиває, але він там один із найкращих. Особисто для мене стало сюрпризом, що Макаренка не викликали до збірної України.


— Декілька матчів наприкінці зими ви пропустили через травму. Як зараз себе почуваєте?
— Все нормально. Була проблема с пахом, але, слава Богу, нічого серйозного.


— Як в цілому складається сезон для "Сент-Трюйдена"?
— В цьому сезоні у нас були гарні шанси потрапити до плей-офф першої шістки. Але, на жаль, ми втратили очки там, де не мали цього робити, і не скористалися своїм шансом. Звичайно, дуже засмучені. Наш клуб купили, до речі, японці, тому деякі зміни, думаю, будуть. Побачимо, які саме.


— До якого року розрахований ваш контракт із "Сент-Трюйден"?
— Контракт ще на рік із опцією пролонгації на рік.

Уже "вижу" как Макаренко будет вести сборную, ну то точно тот игрок :))))
Игрок Кортрейка в сборной? Он серьезно?
А почему тогда Старгородского из Арсенала не взять?