1 грудня 2017 18:54
1

Роман ЯРЕМЧУК: "Свой потенциал не раскрыл даже на 60%"

Український легіонер бельгійського Гента поділився враженнями про нову країну, адаптацію, вподобання та футбольний розвиток.


Про самореалізацію і підтримку від команди


Я вважаю, що свій потенціал я не розкрив навіть на 60%. Максимум показую 50-55% своєї гри. Велика заслуга тренера і колектива, які мені допомагають. Я з першого дня відчуваю себе, як в сім’ї. Про мене дбає тренер, мені дали перекладача – всі умови для того, щоб я прогресував. Я не можу підвести людей, я буду намагатися щодня приносити користь команді.


Труднощі в новій країні


Важко було перші два тижні! Зараз я розумію більше 70% з того, що говорять тренери і гравці в команді. Я маю по 3 заняття англійської мови в тиждень. Айнглійська – дуже важливий компонент для життя в Бельгії, тому я серйозно ставлюся до питання, щодо вивчення англійської мови.


Про батька та сім’ю


Я сам зі Львова. Футболом почав займатися в 6 років, тоді мій тато привів мене в секцію, бо він сам грав. Мій батько хотів, щоб я був спортсменом, щоб я був футболістом – я пішов його слідами. Батько був професійним футболістом. Він виступав за Карпати Львів, та ще за пару менш відомих команд. Можливо, в нього не все склалося так, як він хотів, то він хоче, щоб в мене все склалося набагато краще, ніж в нього. Він мені допомагає: дай настанови, корректує мої помилки, тому у нас з ним постійний контакт. Мама, тато і брат мають до мене приїхати, подивитися мою гру наживо. Вони постійно стежать за моїми матчами, навіть, якщо вони далеко.


Про гру в Європі та футбольні симпатії


Я мріяв грати в Європі, в хорошій команді. Коли дізнався про інтерес Гента, то дуже захотів сюди перейти. Хочу, щоб Гент став сходинкою в більш топовий клуб з Англії чи Іспанії. В дитинстві мені подобався Мілан, бо там грав Шевченко, а зараз мої симпатії належать Тоттенгему і Наполі. Це дві команди в яких би я хотів в майбутньому попробувати свої сили.


Чого немає в Україні і завдання Гента


В Генті ставлять найвищі завдання. Виходомо на кожну гру заради перемоги, заради красивої гри. Фантастична атмосфера на стадіоні, де люди постійно підтримують команду. В Україні такого немає. Ці неймовірні відчуття, коли скандують моє ім’я, коли ти забиваєш чи віддаєш асист. Коли ти виходиш на поле ти не думаєш ні про що, окрім перемоги. Я вважаю, що Гент має бути наверху турнірної таблиці.

Ось в цьому і різниця між нами і європейцями - схожі думки їм приходять в голову ще в юності, а нам лише взрілому віці і то - при умові перебування в Європі.