20 жовтня 2017 14:49
5

Йожеф САБО: "Второй пропущенный мяч от "Янг Бойз" - это какой-то ужас. Черт возьми, поставь игрока во вратарскую!"

"Футбол 24" обговорив із екс-наставником Динамо та збірної України вчорашню гру "Динамо" з "Янг Бойз".


– Моменти створюють, а забити не можуть. Ну й пропускають. Я, як тренер, дивуюсь. Йде подача кутового. Ну чорт забирай, постав туди гравця – у воротарський майданчик! Не потрібно тягнути суперників за футболку або труси – просто постав людину, щоб її ніхто не випередив. У мене там грав малий Ребров – і забирав усі м’ячі, які летіли не дуже високо. Запитайте у Реброва, якщо не вірите. Все ж дуже просто! Другий пропущений гол від Янг Бойз – це жах якийсь.


Я вже цілий рік стверджую: у Динамо немає середньої лінії! Її просто не-ма-є! Півзахисник зобов'язаний відбирати м'яч і розпочинати атаку. І всі мають рухатися колективно – троє, четверо чи п'ятеро. Натомість, що ми бачимо: пішли в атаку, а назад не повертаються або не встигають. Не може ж захист увесь час відбирати ті м'ячі.


Пригадую Динамо своєї молодості. У нас в півзахисті грали Турянчик, Сосніхін. Казали: "Маємо такий півзахист, що м'яч до нас приходить, наче ганчірка". Чому? Бо всіх суперників відкусували. А в теперішній команді ніхто не вміє відбирати. А якщо роблять відбір, то після підкату одразу жовта картка.


Я не знаю, як вони тренуються. Думаю, щось відпрацьовують, але… Те, що ми бачимо зараз, – це не київська гра. На полі потрібно думати і рухатися. А Мбокані стоїть у центрі штрафного майданчика – ні туди, ні сюди. Слабенькі хлопці в Динамо, що там казати.


Про провали в захистi


- Це футбол. Хацкевич казав, що при стандартах вони грають один в один. А нам Дід – Віктор Маслов – казав: "Ти граєш із ним персонально. Хоч відірви йому член, але він не має права зіграти". А як зіграли динамівці при другому голі проти обох футболістів Янг Бойз? Як тренер – я дивуюсь.


Там все вопросы к Морозюку , с какого хрена отскочил от нападающего. И к тренерскому штабу, не только матом воспитывают , но обяснять надо.
Ну так для этого тренер должен быть в команде, а у нас 10 пропущенных голов в 4 матчах
Сховати
Парамон, не тренер играет в футбол. Что может сделать тренер, если Морозюк мяч не может выбить, стоя рядом с игроком или хотя бы помешать принять? Или с Кадаром, который поворачивается спиной во время удара, и как следствие - рикошет? Сейчас в ДК игроки соответствующего уровня, вот и имеем то, что имеем.
Сховати
Игорь, добре, чому в Зорі грають одні дерева, але вони грають організовано, в них є результат, і вони постійно пригають вище своєї голови, коли ніхто від них не чекає?
Сховати
Tyrant, потому что "Заря" осознает свой уровень, может подстраиваться под соперника и играть вторым номером на контратаках, а Динамо не может. Динамо выходит играть первым номером, независимо от соперника - будто-то Янг Бойз или МанСити. В этом и разница.