27 вересня 2015 18:20

Георгий ДЕМЕТРАДЗЕ: "Тюрьма закалила меня"

Відомий у минулому грузинський футболіст Георгій Деметрадзе повідав ведучою програми «Моя гра» на каналі «Футбол 1» Аллі Бублій про своє самому складний період у житті.


- Це був найскладніший момент у моєму житті - два з половиною роки у в'язниці. Ситуація була така: йшов до одного і не дійшов. Сів за статтю, якої у світі і не існує - «злодійські традиції». Мені сказали, або бери провину на себе, або говори на друзів. Я цього не зробив і мені дали 6 років. Я довів, що був невинний, прийшла нова влада і випустила мене як політв'язня. Я став більш загартований за цей час у в'язниці.

Найскладнішим періодом стало перебування у в'язниці, де сиділи люди з довічними або просто з великими термінами. Перші 29 днів мені нічого не давали: ні папірця, ні простирадла, їли одну баланду. Весь цей час я молився, вдень і ввечері. Після цього став більш віруючим. Були випадки, коли в сусідніх камерах людей били, вбивали, знущалися над ними.
Як мені вдалося піти від цього, напевно, врятувало те, що я відома людина. Коли на просту зону перевели, стало легше: грали у футбол, займалися спортом, дивилися по телевізору футбол. Мені не заважає статус, що я сидів, адже я був невинним.