1 листопада 2012 18:35
28

В сборную Украины на матч с Болгарией вызвано 23 игрока, среди которых есть и дебютант

Тренерський штаб збірної України оголосив список національної команди, що готуватиметься до контрольного матчу зі збірною Болгарії 14-го листопада. У складі «синьо-жовтих» - 23 гравці. Найбільше представництво мають три клуби − «Динамо», «Шахтар» та «Дніпро», які отримали по пять запрошень.

Дебютант Погорілий


Вперше виклик до національної команди отримав голкіпер сімферопольської «Таврії» Сергій Погорілий. 26-річний воротар є абсолютним дебютантом збірної. Водночас варто відзначити повернення до лав національної команди одноклубника Погорілого, нападника Антона Шиндера, а також захисника «Дніпра» Артема Федецького.

Без Девича, Зозулі та Коваля

З іншого боку можна зауважити, що нинішній тренерський штаб не викликав до збірної нападників, які брали участь у попередніх матчах «синьо-жовтих». Мова про Марко Девича, котрий не має постійного місця у складі «Шахтаря», та Романа Зозулю, який отримав ушкодження. Також не запрошений цього разу голкіпер «Динамо» Максим Коваль, котрий втратив місце в «основі» клубу.

Початок збору

Національна команда збереться у Києві 12-го листопада на учбово-тренувальній базі у Кончі-Заспі. Цього дня о 16.30 у конференц-залі бази відбудеться прес-конференція виконувача обовязків головного тренера. О 17-ій годині розпочнеться тренування, перші 15 хвилин якого будуть відкритими для ЗМІ.

13-го листопада «синьо-жовті» вилетять до Софії, де наступного дня проведуть товариський матч з командою Болгарії.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар» Донецьк), Олександр Бандура («Металург» Донецьк), Сергій Погорілий («Таврія» Сімферополь).

Захисники: В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі − «Шахтар»), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (обидва − «Динамо» Київ), Віталій Мандзюк, Артем Федецький (обидва-«Дніпро» Дніпропетровськ), Богдан Бутко («Іллічівець» Маріуполь), Євген Селін («Ворскла» Полтава).

Півзахисники: Олег Гусєв, Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко (усі − «Динамо»), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва − «Дніпро»), Сергій Назаренко («Таврія», Сімферополь), Роман Безус («Ворскла»), Тарас Степаненко («Шахтар»), Анатолій Тимощук («Баварія» Мюнхен, Німеччина).

Нападники: Євген Селезньов («Дніпро»), Антон Шиндер («Таврія», Сімферополь).

Если уж экспериментитуют с игроками - почему бы не вызвать младшего Яковенко? Смотрел Зенит - Андерлехт, он вышел на замену и оочень неплохо отыграл.
Сховати
Смотрел Зенит - Андерлехт, он вышел на замену и оочень неплохо отыграл. Це і є ключовий момент, чому не викликають його в збірну! Він виходить тільки на заміну, а не є гравцем основи!
Сховати
игрок замены клуба в ЛЧ, как-то больше впечатляет, чем игрок основы Таврии
Сховати
Тоді можна викликати Богданова, Гая, Кривцова...
Якісь сумнівні аргументи Ви наводите. По суті треба судити, по грі, а не по тому, хто на заміни виходить. Шиндер в сезоні жодного м*яча не забив, а він ЦФ. Продемонструйте тут Вашу логіку, чи розкажете, що він гравець основи???
Сховати
Я не з тренерського штабу, тому не зобов'язаний пояснювати виклик кожного гравця. Я висловив тільки свою думку щодо того чому не викликають Яковенко! В останньому матчі чемпіонату Бельгії Яковенко вийшов лише на 79 хвилині!!! Правда на 83-ій він зробив рахунок 5-0.
Сховати
А Тимощук ??
Сховати
Особисто я проти Тимощука в збірній, але логіка тренерського штабу в тому, що Яковенко запасний "якогось" Андерлехта, а Тимощук - Баварії, фіналіста ЛЧ.
Сховати
Только Яковенко -играет.
От взяв той Яковенко і голом всю картину зіпсував)))
Девича жалко. Не тот клуб он выбрал. Так бы играл в основе динамо и в сборную попадал :(
Сховати
А мне не жалко-он сам выбрал прибавку к контракту вместо места в основе. Простите за каламбур. И обижаться он должен только на себя, так как было понятно, что цыган ни на кого не променяет незабивного обезьяна АДРИАНО
Я бы Эдмара вызвал уже в сборную для созидания. Плюс Александр Яковенко из "Андерлехта" - человек играет в групповом турнире Лиги чемпионов, чего еще надо? И напоследок, почему Шиндер, а не Ковпак?
Да уж, состав нашего нападения наверняка повергнет болгар в ужас. А Погорелый, по ходу, "выборол" себе место в СБУ в честном спарринге...))
Сховати
... или по причине игры у Заварова.
ну Шиндер и Селезнёв - это сурово
Интересно, кто выбирал состав, и кто же этот "виконувач обовязків головного тренера".