Автор: Left_Winger
Зареєстрований: 16.12.2017
Останній візит: 16.02.2018
4 січня 2018 11:28
3

Дещо про ідеологію динамівських ультрас

Цей блог буде коротким, але змістовним. Певно, багатьом відомо про звинувачення ультрас "Шахтаря" у використанні неонацистських символів, проте ця проблема стосується не тільки донецького клубу. У подібному можна звинуватити "ультру" "Динамо" також. Подібні до мого блоги вже з'являлися на "Динамоманії" (http://www.dynamomania.com/blog/151224-eto-ideolog...). Однак тут я спробую навести більше доказів.

Наприклад ці посилання:

http://football.ua/ukraine/333578-nacizm-vozvrashh...

https://www.champion.com.ua/football/2017/04/27/68...

Важливо також згадати про розслідування іншого динамівського сайту, де йшлося про тих, хто побив чорношкірих вболівальників на матчі проти "Челсі". Тут достатньо фотодоказів політичних поглядів ультрас, також згадується про їхні зв'язки з "Азовом" та київськими чиновниками.

Цікавими є інтерв'ю самих ультрас, яке вони дали Івану Вербицькому (https://www.ua-football.com/ua/ukrainian/news/1442...)

Ось деяки уривки з нього:

"Я у фанатському русі з 1999-го, - каже "Візир". – Точніше, тоді навіть не у фанатському, а в скінхедському. Тоді ми, коли бачили представника іншої раси, відразу на нього стрибали. Я особисто їздив на "електричці" до Ірпеня для того, щоб прибити циганів. На Майдані ми гонили китайців. У нас тоді із фанатами "Динамо" на ще старому Республіканському стадіоні навіть були різні сектори. Ми сиділи зверху, а фанати – знизу. В нас тоді були незалежні одне від одного акції. Об’єднання сталося лише в 2002 році. На контакт пішли фанати. Сказали. Мовляв, серед нас теж є праві, а ви такі усі. "Давайте, може, будемо разом?" Погодилися. І це об’єднання, можна сказати, пішло нам на користь. Розпочалися махачі й цю невгамовну енергію ми спрямовували в інше русло. Зараз я нормально і навіть з повагою ставлюся до нашого дільничого лікаря, індуса за національністю".

"Нині завдання правого руху змінилися, - розповідає "Адвокат". – Ми вже не ставимо собі за мету, побачивши на вулиці негра, обов’язково його вбити. Особисто я завжди задумаюся: може, ця людина, скажімо, лікар. За що його вбивати? Зрештою, ми ж керуємося заповітами Девіда Лейна, одного з ідеологів правого руху, котрий прописав 14 слів і 88 заповідей білого націоналізму. Девід казав, що сама по собі ненависть до інших рас або метисів – неконструктивна, але якщо чужак робить шкоду твоїй нації, його треба ненавидіти. Я цей принцип вважаю дороговказом".

Тобто від активних атак вони перейшли до "тихої ненависті". Звісно, що тільки самі ультрас будуть визначати "шкідливість" "чужаків" і загалом "загрозу" від будь-кого, хто "шкодить" українцям.

Ось такі проміжні підсумки. Думаю, що з цією проблемою потрібно боротися, проте я, на жаль, не бачу реальних механізмів для цієї боротьби.

P.S. Аргумент " не подобається - не ходи на стадіон" не підходить. "Динамо" - клуб, за який я вболіваю, і змінювати улюблену команду через невелику групу праворадикалів (відносно загального числа вболівальників "Динамо") я не збираюся.

P.P.S. Так, я на сайті новенький. Давно його відвідую, проте зареєструвася лише минулого місяця багато в чому заради цього блогу. Наболіло, так би мовити.

Фашизмнипрайдет!
Имхо, то, что ты написал - типичный так называемый "вброс", по нескольким причинам.
Никаких конструктивных идей предложено не было, чисто я тут прийду и нажалуюсь.
"Проблема" высосана из пальца, выводы сделаны однобокие. Что-то такие как ты быстро забыли, какую роль сыграли "фашисты" в Киеве, Харькове, Днепре, Одессе...во время всем нам известных событий. И сколько их было в добробатах потом.
Чем конкретно эти люди мешают тебе ходить на стадио я тоже не понял, ай-ай-ай, они раз в год пришли на стадион все белом, а 2 из 1000 нарисовали свасту! "фашизмнипрайдет"111!!! Всё, ноги моей тут не будет!
Человек, который болеет за клуб и который "давно відвідує сайт, але зареєструвався минулого місяця заради цього блогу" звучит мягко говоря странно. То есть, тебе ни разу не захотелось отписатся по поводу результатов команды, её игры, трансферов, тренерских перепетий, а потом ты такой бац и решил поднасрать на ультру ДК...как-то не очень логично для челевека, который искренне болеет за клуб.
Никнейм ЛЕФТ_вингер как бы тоже кое на что намекает) Совпадение...не думаю)
Ну и на последок, могу предложить решение - попробуй затесаться в ряды ультры и изменить их идеологию изнутри, лол.
С нацизмом надо бороться - никто не спорит! Неважно, под цвета какого клуба слышны "зиги"....

Но вот в искренности автора, (зарегистрированного две недели назад), у меня большие сомнения!

Как-то однобоко получается у "любителя" столичного клуба... О ФАШИСТВУЮЩИХ фанатах Шахтёра - одна строчка, мимоходом... Зато о Динамо - целый роман!

Это не столько радение за борьбу с фашизмом в рядах болел, солько очередной наезд на киевлян и увод на второй план донецких нациков!
Сховати
Олег, я можу навести подібні приклади, що стосуються ультрас інших українських футбольних команд (про Волинь: https://zaxid.net/volin_pokarali_dvoma_matchami_bez_glyadachiv_za_neonatsistski_vikriki_ultras_n1407826 та про Шахтар: http://football.sport.ua/news/363721), за бажання можна нагуглити ще більше. Свої висновки я намагався підкріплювати якісними джерелами (football.ua, UA-football, Динамо від Шуріка, Захід.нет). Більша увага до Динамо існує, тому що мене просто найбільше хвилює доля цього клубу та його вболівальників, хоч насправді фашизм на трибунах проблема багатьох українських команд.