10 вересня 2024 23:44
2

Чехія – Україна 3:2. Звіт про матч. Друга поразка поспіль і туманні перспективи

Після невдачі у 1-му турі Ліги націй збірна України у Празі зустрічалася із Чехією.


У порівнянні з грою проти Албанії Ребров провів у стартовому складі жовто-синіх відразу шість перестановок. На правому фланзі оборони замість Коноплі вийшов Тимчик.


Бражка в опорній зоні замінив досвідчений Степаненко, а Судакова - Зiнченко. Позиції правого та лівого вінгера зайняли Ярмоленко та Мудрик відповідно. На вістрi атаки з перших хвилин вийшов Ванат. Інші п'ять позицій залишились без змін.

Початок гри видався не багатим на події. Українці частіше перебували з м'ячем на половині поля суперника, але чехи швидко нав'язували нам силову боротьбу і, як правило, виходили з неї переможцями.

Втім, до 9-ї хвилини жовто-синім все ж таки вдалося створити два моменти біля воріт Коваржа. Матвієнко після навісу Мудрика зі штрафного головою пробив над поперечиною, а Ванат не зумів добре скористатися помилкою захисника, який віддав необачну передачу на свого голкіпера.

Відповідь чехів не змусила довго чекати. На 17-й хвилині пройшла передача на Провода з лівого флангу, стався удар у дотик по центру воріт в руки Трубіну. Але не цей епізод викликав занепокоєння, а той факт, що чехи заволоділи ігровою ініціативою та притиснули Україну до штрафного майданчика.


У результаті господарі втілили свою перевагу у гол. На 21-й хвилині Шапаренко у своєму штрафному майданчику подарував м'яч Черни, який моментально оцінив ситуацію і прострілив у воротарську, звідки Шулц у дотик переправив м'яч у сітку без шансів для Трубіна.


Зміна рахунку на табло не дуже вплинула на якість гри у виконанні підопічних Реброва. Попереду у них відверто не клеїлося. Декілька разів за рахунок своєї швидкості намагався загострювати Мудрик. Саме після заробленого вінгером "Челсі" кутового Забарний виграв другий поверх і пробив у поперечину.


І все-таки, незважаючи на невиразну гру жовто-синіх в атаці, розпечатати ворота чехів вдалося. Зіграла динамівська зв'язка. Шапаренко з лівого флангу виконав навіс на воротарську лінію, Ванат випередив захисника і ударом головою в падінні змусив капітулювати Коваржа - 1:1.

Піти на перерву хоча б за нічийного рахунку збірнiй України не вдалося. У компенсований арбітром час подача до нашого штрафного майданчика завершилася сумбурними спробами вибити м'яч, у результаті круглий відскочив до Шулца, який прийняв його на груди і ударом з льоту пробив точно в дальній кут крізь гущу гравців.


На другий тайм українці вийшли набагато бiльше зарядженими. Принаймні на боротьбу. Чехи почали фолити і разом із тим самим збирати жовті картки. За 10 хвилин по гірчичнику отримали Крейчі, Вітік та Черни.

Тиск на оборону чехів збільшувався дедалі більше. Бракувало тільки ударів по воротах. На 64-й хвилині пробити вдалося Ванату. Владислав скористався навісом зі штрафного, але з хорошої позиції не влучив у ближній кут.

Незабаром у гру вступили Циганков, який замінив Ярмоленка, і Судаков, який вийшов замість Шапаренка. Тим часом гольовий момент був у Мудрика. Михайло у штрафному майданчику проскочив повз Вітіка і з гострого кута пробив поряд із дальньою штангою.


На 79-й хвилині завдяки системі VAR арбітр призначив у ворота України пенальті. Рукою у своєму штрафному майданчику зіграв Матвієнко. Соучек із 11-метрової позначки переграв Трубіна та збільшив перевагу Чехії. Шансів уникнути поразки у жовто-синіх стало значно менше.


Інтригу відродив Судаков. На 84-й хвилині Георгій відгукнувся на навіс Циганкова з правого флангу на дальню штангу та головою відправив м'яч у кут. Слідом за цим гарний момент був у Пихальонка, який вийшов на заміну, але удар динамівця з центру штрафного майданчика припав прямо у воротаря.


У компенсовані до основного часу шість хвилин збірна України пішла на фінальний штурм, провела кілька гострих атак і заробила ряд кутових. Найбільш небезпечним був удар Судакова, який бив у дотик після прострілу Циганкова. На жаль, всього цього забракло, щоб вирвати нічию. Команда Реброва зазнає двох поразок у двох стартових турах Ліги націй.

І чого ви накинулися на збірну? Ми грали краще, хоча проти одної з найсильніших збірних світу, моментів більше, кутових більше, карточок в чехів більше, та ми взагалі красені, ще б чуть-чуть ми б їх просто рознесли, нам би ще поле довжиною 200 м. і грати б 180 хв. (((
P.S. і ще забув, щоб наших було 12 гравців, а їхніх 8... а може краще то 7(((
Когда упл выходит в составе, что можно ожидать? Ребров против крепких игроков ставит в состав 2 пенса. Степан и Ярмоленко. Ну