10 вересня 2024 08:14

Хаос у Чехії перед грою з Україною: голову Федерації закликають до відставки - він "прогнувся" під гравців

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Главу Федерації футболу Чехії Петра Фусека закликають покинути свій пост.


Петр Фусек зазнав різкої критики після поразки збірної Чехії від Грузії (1:4) у матчі 1-го туру Ліги націй. Під час засідання комітету Ліги було порушено питання про скликання позачергових загальних зборів з однією метою: його звільнення. Про це інформує iSport.cz.


Повідомляється, що поразка збірної Чехії від Грузії стала лише однією з причин. Іншою причиною бажання звільнити Фусека є те, що голова Федерації футболу Чехії "прогнувся" під гравців. Перед грою в Тбілісі футболісти чеської команди збунтувалися і зажадали підвищити їм преміальні в разі позитивних результатів за підсумками Ліги націй. Вони були незадоволені сумами: 20 млн крон за перше місце і 15 млн крон за друге місце в групі з Україною, Албанією та Грузією.


Згідно з джерелом, гравці зуміли "продавити" Фусека і вибити собі підвищення бонусів до 25 млн крон за перше місце в групі і 20 млн крон – за друге. Керівництво Ліги залишилося незадоволеним цим рішенням Фусека, оскільки гравці збірної Чехії, на їхній погляд, не заслужили такого підвищення після провалу на Євро-2024.