28 серпня 2024 17:42

PFA хоче домогтися від ФІФА та АПЛ заходів, що забороняють усунення гравців з метою вплинути на їх відхід з клубу. Як мінімум один гравець "Челсі" звертався до юристів

PFA виступила проти усунення гравців клубами, щоб сприяти їхньому відходу.


Як повідомляє Daily Mail, Асоціація професійних футболістів Англії має намір домагатися від ФІФА та керівництва АПЛ вжиття заходів, що забороняють форсувати відхід гравців із клубу за допомогою їх усунення від роботи з командою. Зокрема, у профспілці незадоволені ситуацією в «Челсі», де наразі від роботи у загальній групі відсторонено 13 футболістів, яких клуб має намір продати до закриття трансферного вікна, зокрема Рахім Стерлінг, Бен Чілуелл, Трево Чалоба, Армандо Броя, Ромелу Лукаку та Кепа Аррісабалага.


Зазначається, що у PFA стурбовані частотою застосування подібної практики в період трансферних вікон, вважаючи це «неприйнятним». Асоціація зв'язалася з відстороненими гравцями «Челсі» та інших клубів, щоб запропонувати допомогу у врегулюванні ситуації. При цьому представники профспілки "не можуть коментувати ситуацію в конкретних клубах".

Раніше ФІФА оновила регламент щодо трансферів і статусу гравців, проте, незважаючи на зміни, практика усунення з метою вплинути на відхід з клубу, як і раніше, поширена. АПЛ вважає, що дана проблема має регулюватися на рівні ФІФА, проте, на думку PFA, трактування питання керівництвом ліги «занадто неконкретне».

На даний момент відомо, що юридичну допомогу отримав як мінімум один із відсторонених від команди гравців «Челсі». При цьому головний юрист-консультант PFA Джеймс Кінг має сумніви, що дана практика порушує трудове законодавство.