28 липня 2022 23:43
2

Бущан став шостим воротарем "Динамо", який парирував пенальті в єврокубках

Георгій Бущан, відбивши удар з «точки» еквадорського форварда «Фенербахче» Еннера Валенсії, став шостим воротарем «Динамо», що зумів парирувати пенальті в єврокубках.


Усього на рахунку динамівських голкіперів тепер 9 пенальтійських сейвів: 7 - у Лізі (Кубку) чемпіонів, по 1 - у Кубку кубків та Кубку УЄФА. Найчастіше виручали команду Олександр Шовковський - 3 рази та Євген Рудаков - 2.

До речі, сейв Бущана виявився до того ж ювілейним - 20-м для вартових воріт українських клубів на чужих полях.

Юрій ЛЯХОВЕЦЬКИЙ



Додатково перевірив. Все ж інформація на сайті Sport.ua неточна. Бущан - п'ятий, а не шостий воротар "Динамо", що відбив пенальті в ЄК. Бо В. Банников лише проводив пробитий м'яч поглядом, коли Хьюдж із "Селтика" пробив вище воріт. "Динамо" у тому матчі було приречене на поразку, бо грали у дуже невигідний час - 12 січня! Ні відпочити після попереднього сезону не вдалося, ні до нового підготуватися. Але, як не дивно, сезон 1966 р. "Динамо" провело тріумфально.
Так, відбитих в ЄК динамівськими воротарями пенальті дійсно 9. Але загалом нам суперники в ЄК не забили 11 пенальті (Хабрімссон з "Акранеса" пробив повз ворота, а Бьюр з "Брондбю" влучив у перекладину).