27 вересня 2024 21:29

ЗМІ: Тимощук досі має будівельний бізнес в Україні. Його партнер – екс-гравець "Шахтаря", який працював у "Зорі", "Ворсклі" та "Металісті 1925"

Зрадник нашої країни Анатолій Тимощук досі має офіційно зареєстрований в Україні будівельний бізнес, в якому його партнером є ще один колишній гравець донецького Шахтаря та нашої національної збірної Сергій Попов.



Анатолій Тимощук минулого тижня нагадав про себе черговим зашкварним вчинком. Колишній хавбек донецького Шахтаря та збірної України, який зрадив нашу країну та продовжує працювати у тренерському штабі російського Зеніта під час війни, взяв участь в аукціоні. Кошти від продажу футболки пітерського клубу з автографом Тимощука у розмірі 7,5 тисячі доларів були передані на підтримку Курської області.

Колишня дружина Анатолія Надія Навроцька прокоментувала цей та інші його зашквари в ексклюзивному інтерв'ю сайту Sport-Express.ua.

Сайт «Український футбол» тим часом за допомогою відкритих джерел, зокрема з сайту Youcontrol.com.ua, провів велике дослідження, темою якого були бізнеси зірок нашого футболу.

З'ясувалося, що 45-річний Тимощук досі має зареєстрований в Україні будівельний бізнес, у якому його партнером є ще один екс-гравець Шахтаря та нашої національної збірної Сергій Попов, який після завершення професійної ігрової кар'єри будує в нашій країні кар'єру тренерську.

«УФ» розповідає про співпрацю Тимощука та Попова трохи докладніше.

Тимощук та Попов мають спільний бізнес: чим займається компанія екс-гравців Шахтаря та збірної України?

Товариство з обмеженою відповідальністю «Потім Девелопмент» було засновано 9 лютого 2009-го року в Донецьку за адресою вул. Постишева, 83, кв.14.

Засновниками компанії з рівними частками по 25% та внеском до статутного фонду в розмірі по 1,52 млн грн були чотири особи:

Тимощук Анатолій Олександрович;
Попов Сергій Олександрович;
Тимощук Надія Славівна (колишня дружина Анатолія);
Попова Оксана Петрівна.


В 2013-му році директором ТОВ «Потім Девелопмент» було призначено Хоменка Віктора Опанасовича.

Основним видом діяльності компанії зазначена організація будівництва будівель (КВЕД 41.10).

Окрім цього, ТОВ має наступні види економічної діяльності:

купівля та продаж власного нерухомого майна (68.10);
управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту (68.32);
міжнародна діяльність (84.21);
будівництво житлових і нежитлових будівель (41.20);
надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (68.20).
Компанія зареєстрована на загальній системі оподаткування, має ЄДРПОУ 36379992, та станом на вересень 2024-го року не перебуває в стадії припинення.


Тимощук та Попов були партнерами по Шахтарю та збірній України

Попов виступав за Шахтар з 1992-го по 1995 рік, потім на два роки (1996-1997) перейшов до Зеніту, після чого повернувся до донецького клубу і грав за нього до 2004-го року.

Загалом у складі «гірників» центральний захисник провів 315 матчів, забив 47 голів, зробив 16 результативних передач і завоював п'ять трофеїв – одне чемпіонство та чотири Кубки України.

Сергій завершив професійну ігрову кар'єру у 2005 році, а вже з 2006-го розпочав кар'єру тренерську, у перші чотири роки якої працював із другою та третьою командами Шахтаря.

Потім Сергій Олександрович встиг попрацювати головним тренером юнацьких збірних України вікових категорій від U-16 до U-20 (2015-2019), асистентом Олександра Севідова у харківському Металісті (2015-2016), а також Віктора Скрипника – у луганській Зорі (2019-2022), полтавській Ворсклі (2022-2023) та Металісті 1925 (2023-2024).

Наразі 53-річний Попов перебуває в пошуках роботи після липневої відставки Скрипника та його штабу з харківського клубу.

Тимощук перейшов до Шахтаря з луцької Волині у березні 1998-го року і протягом шести років був партнером Попова в донецькій команди.

Загалом Сергій та Анатолій провели 181 спільний матч на полі (166 – за Шахтар, 14 – за національну збірну України, один – за Шахтар-2).

Цікаво, що капітанська пов'язка в Шахтарі перейшла до Тимощука саме від Попова в 2002-му році рішенням тодішнього головного тренера «гірників», італійця Невіо Скали. Про це Сергій розповів в інтерв'ю сайту «Збірна».

«Швидше за все, це був виховний захід. Так, у якийсь момент було прикро. Але в мене була розмова з керівництвом, що все має відбуватися на користь команди. Якщо так потрібно, значить потрібно.

Тоді я ображався, а зараз розумію, що, мабуть, у цьому був якийсь задум. Можливо, Скала хотів показати, що довіряє молодим. Якщо результат є – значить, він виправданий», – сказав Попов.

На момент заснування ТОВ «Потім Девелопмент» Попов працював ассистентом головного тренера Шахтаря-2, а Тимощук вже виступав за Зеніт. Про досягнення Анатолія в російському клубі ми не згадуватимемо.

«Я не хочу пояснювати»: Попов відповів на питання стосовно його спільного бізнесу з Тимощуком

Редактор сайту «Український футбол» Андрій Піскун зв'язався з Сергієм Поповим та попросив в нього пояснити свою участь в спільному бізнесі з Тимощуком.

– У нас виходить матеріал про бізнес Анатолія Тимощука, в якому ви також були співвласником, чи не могли б ви пояснити нам свою участь в ньому,

– Я не хочу пояснювати. Ви спортивний сайт?

– Так.

– Ну це ж не спортивна тема.

– Ми вже готуємо матеріал на цю тему до виходу, тому хочемо уточнити у вас.

– Я не буду це коментувати. Я хочу розмовляти про футбол, а не про Тимощука тощо.

***

Зрозуміло, що згадування людини в контексті будь-якого партнерства зі зрадником України негативно позначиться на її репутації. Тому питання про Тимощука для Попова точно не можуть бути зручними. Але й відповіді на них хотілося б таки почути.